Vijesti / Sport

protiv rasizma i diskriminacije

VELDIN KARIĆ 'Ambasador sam u borbi protiv rasizma i svih vrsta diskriminacije'

VELDIN KARIĆ 'Ambasador sam u borbi protiv rasizma i svih vrsta diskriminacije'
Instagram

Varteksova legenda nedavno je upoznala papu Franju, a zaigrala je i na utakmici koju je sudio Ciro Immobile.

U humanitarnom susretu između Svjetske organizacije Roma i vatikanske momčadi Fratelli Tutti, koju je podržao papa Franjo, zaigrao je naš poznati nogometaš Veldin Karić.

Vezana vijest:

veldin karić Dvoboj u Rimu Ciro Immobile fotografirao se s Varteksovom legendom: Karić zaigrao pred papom Franjom

Utakmica je održana u okviru borbe protiv rasizma i diskriminacije, a Lazio je odigrao ključnu ulogu u sponzorstvu i organizaciji utakmice pa je čast da bude sudac tog susreta dobio napadač Lazia Ciro Immobile, navodno na poziv pape Franje.

Susret je završio 7:7, a Karić, bivši napadač Varteksa i Dinama, također je sudjelovao.

– Nisam puno igrao, možda desetak minuta, ali stvarno je bilo prekrasno biti dio svega toga – kazao je Veldin Karić i objasnio kako se našao na popisu onih koji su nastupili u toj lijepoj akciji.

– Ambasador sam u borbi protiv rasizma i svih vrsta diskriminacije. Nije bilo drugih poznatih igrača, osim Immobilea koji je sudio, a bilo je djece iz Kameruna, djece s Downovim sindromom... Od naših tu je naravno bio i Toti Dedić, predsjednik udruge Svjetska asocijacija Roma, koja se bori protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva. Nazočili su i predstavnici Dinama, u Rimu je bio predsjednik Dinama Mirko Barišić sa suprugom – kazao nam je Karić.

Pohvalio je Immobilea koji se u ovoj situaciji našao u ulozi suca.

– Ma svaki igrač zna suditi, a Ciro Immobile sudio je bolje od 'pravih' sudaca – uz smiješak je kazao Veldin Karić koji je i dalje u nogometu.

– Treniram klince Varteksa u četvrtoj ligi, imam A trenersku licenciju, a sad namjeravam stići i do Pro licencije.Vidim se u trenerskom poslu – rekao je ovaj legendarni napadač koji je igrao u brojnim klubovima, ali najviše za Varteks.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video