Vijesti / Sport

odbojka

Juniorska odbojkaška reprezentacija u Varaždinu, na pripremama i Lovro Koprek

Juniorska odbojkaška reprezentacija u Varaždinu, na pripremama i Lovro Koprek
HOS

Izbornik Ćošković je u Varaždin pozvao 17 igrača, a s njih 12 će na turnir u Maribor.

Tomislav Ćošković, jedan od naših ponajboljih reprezentativaca, nakon što je prije nekoliko godina završio aktivnu odbojkašku karijeru i to na vrlo zanimljivoj destinaciji, Indiji, gdje je otišao nakratko nakon povratka iz inozemstva u Hrvatsku i igranja za Ribola Kaštela, odnedavno je postao i izbornik muške juniorske U20 reprezentacije.

Tomislav se odlučio baviti trenerskim poslom, već dugo vremena obilazi terene širom Hrvatske i gleda sve raspoložive utakmice u svim kategorijama, pa je nekako bilo logično da krene s juniorima. Pogotovo jer je i pomoćni trener u A selekciji kod izbornika Zaninija gdje juniori polako kucaju na vrata prvog sastava.

Ovo će biti njegova prva akcija, nakon okupljanja u nedjelju 19. prosinca u Zagrebu odmah su se zaputili prema Varaždinu gdje će odraditi pripreme do božićnih blagdana.

- U Varaždinu smo od 20. do 24. prosinca, onda dečki imaju kratak odmor za odlazak obiteljima na božićne blagdane pa se ponovno okupljamo 26. prosinca i idemo direktno za Maribor - izjavio je Ćošković i nastavio: 

- U planu je turnir na kojem nastupaju U20 reprezentacije Slovenije, Austrije i Mađarske te slovenska U18 selekcija. Igramo 28. prosinca baš s U18 reprezentacijom Slovenije pa već u 12.30 s Mađarima. Dan kasnije u 8.30 su na rasporedu Austrijanci, a u 12.30 Slovenci. Taj se dan igraju i dva polufinala, a 30. prosinca su susreti za treće i prvo mjesto.

Ćošković je u Varaždin pozvao 17 igrača, a s njih 12 će na turnir u Maribor. No, od početka priprema neće odmah moći računati na mladostaše Cvancigera, Vlašića i Repeka, koji dolaze tek naknadno, jer u srijedu 22. prosinca Mladost igra susret MEVZA lige protiv austrijskog Waldviertela. Također, Klasnić je imao nekih zdravstvenih problema pa će se vidjeti njegov status u narednim danima. 

- Želim vidjeti kako će funkcionirati zajedno. Pogledao sam do sada puno utakmica i mogu reći da ima materijala, čak i za A selekciju. Imamo baš dobre generacije 2005. i 2003., tako da se ne bojim za seniorsku reprezentaciju kasnije. U svakom slučaju, ovaj će nam MEVZA turnir sjajno poslužiti kako bi vidjeli našu kvalitetu u odnosu na bliže okruženje - ističe Ćošković.

Dosta pozvanih juniora već participira u svojim klubovima u seniorskim natjecanjima, igrajući u Superligi, što je, po riječima izbornika Ćoškovića, 'dvosjekli mač'.

- Neki od talentiranih juniorskih igrača mogu participirati u Superligi, ali neki i ne mogu, a svima njima treba puno utakmica da bi se razvili. Mišljenja sam da bi nam trebala jača Superliga, ali i veći broj juniorskih natjecanja kako bi se ti talentirani igrači razvili. Ovako imamo problem i s okupljanjima, jer su ti juniori vezani uz seniorske sastave i mnogi igraju Superligu. Zato je intencija da se napravi i juniorska hrvatska liga, po uzoru na kadetsku, koja pokazuje svoju svrsishodnost. Zato je inače sa mnom u stožeru i Antonio Surać, izbornik kadetske reprezentacije, no na ovoj će ga sada akciji zamijeniti Nikola Sabolić - istaknuo je za kraj novi juniorski izbornik Tomislav Ćošković od kojeg će zasigurno njegovi puleni imati što naučiti.

Na pripreme su pozvani: organizatori igre: Tin Devald (Mladost), Lovro Maglica (Rijeka) i Ivo Mustapić (Ribola Kaštela); korektori: Gabrijel Cvanciger (Mladost) i Duje Cvijović (Ribola Kaštela);  primači-pucači: Nikola Jureta i Ante Kulušić (Ribola Kaštela), Jakov Marković i Luka Buljat (Zadar) i Roko Vlašić (Mladost);  srednji blokeri: Bruno Barać (Ribola Kaštela), Ivan Kuruc (Mladost), Mislav Karačić (Mursa Osijek), Matija Klasnić (Medicinar Trnje), Lovro Koprek (Kitro Varaždin); liberi: Marko Repek i Maro Busak Vidaković (Mladost).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video