Vijesti / Sport

najbolji atletičari

Troje atletičara Slobode najbolji u Hrvatskoj u svojim kategorijama u 2021. godini

Troje atletičara Slobode najbolji u Hrvatskoj u svojim kategorijama u 2021. godini
AK Sloboda Varaždin

Bravo za Janu i Klaru Koščak te Janka Kišaka!

Izvršni odbor Hrvatskog atletskog saveza temeljem Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih hrvatskih atletičara proglasio je najuspješnije atletičare za 2021. Od 10 odabranih atletičara, čak su tri dobitnika iz Atletskog kluba Sloboda Varaždin. Klara i Jana Koščak te Janko Kišak atletičari su koje već dobro poznajemo po izuzetnim rezultatima čak i izvan Hrvatske.

Klara Koščak, kao mlađa juniorka proglašena za najbolju juniorku (U20) Hrvatske. Iza Klare je više nego uspješna sezona. Od uspjeha važno je istaknuti nastup na Seniorskom dvoranskom prvenstvu Europe, nastup na U20 Svjetskom prvenstvu (5. mjesto sedmoboj), čak 3 zlatne medalje osvojene na U20 prvenstvima Balkana te brojni rekordi Hrvatske ( i u seniorskoj kategoriji).

Za najbolju kadetkinju (U16) u Hrvatskoj proglašena je Jana Koščak. Prošle se sezone Jana istaknula konstantnom dominacijom u svojoj kategoriji u više disciplina. Najvažniji rezultati su višestruki rekordi Hrvatske u kadetskoj kategoriji, zlata s Prvenstva Hrvatske u više kategorija, pobjeda na Kadetskom dvomeču (Hrvatska – Slovenija) te ostvarene norme u više disciplina za U18 Prvenstvo Europe (2022. Jeruzalem).

Najboljim kadetom Hrvatske za 2021. proglašen je Janko Kišak. Ova nagrada je potvrda kvalitete Jankovih rezultata ostvarenih u prošloj sezoni. Najvažniji uspjesi su kadetski rekord Hrvatske na 100m prepone (koji je Janko rušio više puta), višestruki prvak Hrvatske, pobjeda na Kadetskom dvomeču te ostvarena norma za U18 Prvenstvu Europe na 110m prepone.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video