Vijesti / Sport

pripreme

Varaždin započeo s pripremama za nastavak sezone, dio će odraditi na Čiovu

Varaždin započeo s pripremama za nastavak sezone, dio će odraditi na Čiovu
NK Varaždin

Na spisku je 35 igrača...

Varaždinski drugoligaš Nogometni klub Varaždin započeo je s pripremama za nastavak sezone. Na prvu prozivku, 7. siječnja, stigli su svi igrači iz jesenskog dijela sezone, osim Ivora Horvata, koji je sporazumno raskinuo ugovor s klubom.

- Na spisku je 35 igrača, a posebno nas veseli da je na njemu 15 igrača koji su naš podmladak, igrači od 2000. do 2005. godišta i na kojima će sigurno biti budućnost kluba - naglasio je sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Današnje su pripreme počeli: Oliver Zelenika, Jurica Grgec, Hrvoje Crnčec, Jakov Karabatić, Igor Postonjski, Tonio Teklić, Ivan Posavec, Michele Šego, Matija Kovačić, Leonard Vuk, Karlo Lusavec, Stjepan Igrec, Noa Vugrinec, Matija Kolarić, Leon Belcar, Mateo Topić, Karlo Sentić, Filip Mekić, Niko Domjanić, Matej Senić, Marko Stolnik. Luka Mezga, Matija Kanceljak, Fran Cerovčec, Tomislav Jagić, Luka Šteko, Bruno Bujan, Marjan Fotak, Petar Havojić, Karlo Lukman, Vito Težak i Ivan Canjuga. Andris Herrera je na putu iz Venezuele te će se naknadno priključiti pripremama. Jorgo Pellumbi je bolestan, a Agon Elezi u fazi oporavka nakon ozljede koljena.

Prva dva dana igrači će odraditi testiranja, a od ponedjeljka će početi s radom.

- Igrači su dobili plan i program individualnih priprema i svakodnevno javljaju našem kondicijskom treneru što su taj dan odradili. Nakon što obavimo testiranja s pravim pripremama počet ćemo 10. siječnja i imat ćemo pet tjedana rada do prve utakmice proljetnog dijela prvenstva s Orijentom 1919. U Varaždinu, gdje imamo dobre uvjete, od terena do teretane, boravit ćemo do 23. siječnja, a onda odlazimo na sedmodnevne pripreme na Čiovo kod Trogira - naglasio je trener Varaždina Mario Kovačević.

Definirani su termini i suparnici u prijateljskim utakmicama.

- Prvu utakmicu odigrat ćemo s Publikumom iz Celja i to 16. siječnja na našem terenu. Nakon toga 19. siječnja ugostit ćemo Mladost iz Ždralova, a 22. siječnja dočekat ćemo Hrvatski dragovoljac. Tijekom boravka na Čiovu trebali bi odigrati tri utakmice. Posljednju provjeru uoči nastavka prvenstva trebali bi imati na našem terenu u subotu, 5. veljače, protiv Gorice, vodeće momčadi Druge slovenske lige - zaključio je trener Kovačević.

Varaždin nastavak sezone dočekuje na drugom mjestu tablice, s dva boda manje od vodećeg Orijenta 1919, prvog suparnika u proljetnom dijelu prvenstva, u kojem će varaždinska momčad 9 od 15 utakmica odigrati na svom terenu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video