Vijesti / Sport

olimpijski sport

Emil Šanjek postao izbornik juniorske reprezentacije: 'Varaždinsku gimnastiku podigli smo iz tame'

Emil Šanjek postao izbornik juniorske reprezentacije: 'Varaždinsku gimnastiku podigli smo iz tame'
GK Vindija

'Podigli smo ju na svjetski nivo', kaže Šanjek te naglašava da je Varaždinu potreban gimnastički centar i ističe da je gimnastici potrebna potpora gradske i županijske vlasti.

Glavni trener Gimnastičkog kluba Vindija – Emil Šanjek – na temelju dugogodišnjeg rada i rezultata u seniorskoj i juniorskoj reprezentaciji, postao je izbornikom-koordinatorom juniorske reprezentacije Hrvatske.

Odluka je to Tehničkog odbora HGS-a na čelu s Vladimirom Mađarevićem.

- Samim time što Varaždin već duže vrijeme, a i trenutno posjeduje vodeće juniore u državi, i budući da je trener Šanjek unazad deset godina usko surađivao s dosadašnjim izbornikom Sašom Solarom, što je urodilo rezultatskim plodom na svjetskom i europskom nivou, tehnički odbor kao i cjelokupni gimnastički svijet, složio se da je upravo Varaždinac prava osoba za tu funkciju – naglasili su iz varaždinskog kluba.

Predsjednik HGS-a Mario Možnik dao je Šanjeku funkciju i na upravljanje s velikim očekivanjima mladu reprezentaciju, potpuno povjerenje i teret, s nadom da će uspjeti podići hrvatsku gimnastiku, na tragu kao što je to uspio na lokalnoj razini. Budući da je Emil iznjedrio mnogobrojne hrvatske reprezentativce (Vinko Kirinić, Matija Vugrinec, Alen Vinko, Mateo Žugec, Teo Bartolec, Vito Nušak) te ostvario mnogobrojne uspjehe na državnom, međunarodnom, europskom i svjetskom nivou, uz tehnički odbor, sa samom idejom na temelju minulih rezultata, složili su se i mnogobrojni treneri, koje je predsjednik HGS-a okupio u Zagrebu, kako bismo zajedničkim snagama i znanjem pronašli rješenje i osobu koja će stvoriti novu vrijednost, naglasili su iz GK Vindija.

Emil Šanjek rekao je sljedeće:

- U nadi da ću opravdati povjerenje te okupiti i djelovati sukladno ciljevima MTO HGS-a te naposljetku i rezultatima, zahvaljujem se predsjedniku HGS Mariju Možniku, MTO Mađareviću, kao i dosadašnjem izborniku Solaru, koji su me podržali. Na meni je da pomognem i radim s mladim sportašima i pomažem njihovim trenerima diljem Hrvatske, kako bismo nastavili niz izvrsnih rezultata u juniorskoj, a kasnije seniorskoj konkurenciji, ovog predivnog i najkompleksnijeg olimpijskog sporta. Ujedno moram napomenuti da iza cijele akcije stoji i podrška HOO-a, kojoj se ovim putem zahvaljujem, i nadam se da ću opravdati povjerenje što su me uvrstili u savezne trenere mlađih dobnih kategorija pod potporom HOO-a. Ujedno se nadam da će lokalna zajednica Varaždinske županije i zajednica sportskih udruga grada Varaždina kao i sam grad Varaždin, uvidjeti da su napokon potrebna neka ulaganja u varaždinsku gimnastiku, budući da postajemo ujedno i jedan od centara, gdje će se juniorska reprezentacija pripremati za najveća natjecanja, kao i da naši Varaždinci ostvaruju europska i svjetska finala. Ovim putem zahvaljujem se GS Vindija, koja je svojom sponzorskom ulogom i potporom, ostvarila da smo uspjeli varaždinsku gimnastiku iz tame podići na svjetski nivo, kao i da je stvorila trenere koji danas vode hrvatsku reprezentaciju – naglasio je Šanjek.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.