Vijesti / Sport

DVA KOLA DO KRAJA

Miriše na titulu: Varaždin iskoristio kiks Rudeša i pobjedom stigao na korak do povratka u 1.HNL!

Miriše na titulu: Varaždin iskoristio kiks Rudeša i pobjedom stigao na korak do povratka u 1.HNL!
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Nakon pobjede u Sesvetama, trebalo bi se dogoditi pravo čudo da Varaždin iduće godine ne bude - prvoligaš.

Igrao je varaždinski drugoligaš u nekom grču, znali su koliko je važna utakmica u Sesvetama, ali kad se s tribina čulo da je Rudeš ispustio dva boda, sve je krenulo pravim putem! Razigrali su se izabranici Marija Kovačevića i na kraju pobijedili 2:3 (1:2) u gostima kod Sesveta te tako napravili ogroman korak prema povratku u 1. HNL!

Nije sve izgledalo tako dobro na početku jer su domaći imali prvu priliku i to iz penala. U 11. minuti je Vujanić snažno opalio u desnu stranu gola, dok je Sentić otišao u lijevu stranu i Sesvete su povele. No, nije se dugo čekalo na odgovor Varaždina. Već u idućem napadu je Posavec prošao po lijevoj strani terena te lijepo zavrnuo loptu prema Belcaru koji je sad osam metara od gola lijepo pogodio za brzo izjednačenje.

Nakon toga zaredala se isprekidana igra jer su uslijedile ozljede s obje strane, a nažalost po Varaždin, igru je u 23. minuti morao napustiti Tonio Teklić umjesto kojeg je ušao Tomislav Jagić.

A bilo je to samo svojevrsno zatišje pred buru kad je u 36. minuti nakon slobodnog udarca ubacio Postonjski na drugu stativu, tamo se našao Karabatić koji je vratio u sredinu točno na noge Mateju Seniću koji nije imao težak posao i zabio je iz blizine za vodstvo od 2:1.

A već tri minute kasnije su opet isti akteri mogli zabiti i za veće vodstvo! Opet je Postonjski ubacio u šesnaesterac iz slobodnog udarca, samo je sad pucao Senić, ali obranio je to domaći golman Picak. Na tu je loptu natrčao Karabatić i punom snagom opalio ju u prečku.

Imali su pod svojom kontrolom nogometaši Varaždina, a mogli su ostati bez Matije Kolarića nakon samo osam minuta nastavka jer je desni bek Varaždina neoprezno napravio faul, a igrači Sesveta okružili su Pejina koji mu ipak nije dao drugi žuti karton. 

A iz tog faula izrodila se ogromna prilika za Sesvete, Gafaiti je već vidio loptu u golu, ali na tom se putu ispriječio Karlo Sentić. Ali mnogo se lakše disalo od 61. minute kad je danas odlični Postonjski iz kornera pronašao Brodića koji je lukavo zabio.

Ne, nije se lakše disalo. Duga lopta s centra otišla je prema Stojanoviću koji je u 64. minuti ostao sam na sedam metara iskosa i snažno opalio u prvi kut nemoćnog Sentića te tako dao nadu Sesvećanima.

Dobili su domaći nogometaši tad vjetar u leđa i nekako se nije na terenu vidio igrač manje, ali do kraja susreta ipak nisu uspjeli doći do izjednačenja ni nakon četiri minute nadoknade te je veliko slavlje na terenu, ali i na tribinama gdje je bilo 800 gledatelja moglo početi.

Rudeš je u gostima kod Jaruna neočekivano kiksao (1:1) pa je dva kola do kraja prvenstva na 53 boda, dok vodeći Varaždin ima četiri boda više (57). U idućem kolu bi se na stadionu Varteksa mogao slaviti naslov prvaka i povratak u elitni rang hrvatskog nogometa, a taj bi se susret trebao igrati u nedjelju, 22. svibnja, kad u goste stiže Dugopolje.

NK Sesvete - NK Varaždin 2:3 (1:2)
11' Vujanić (1:0), 13' Belcar (1:1), 36' Senić (1:2), 61' Brodić (1:3), 64' Stojanović (2:3)
Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - Dino Knez (Osijek), Deni Grofelnik (Valpovo)
Žuti kartoni: Sesvete - Mujić (35', 41'), Baltić (90'+1')
                      Varaždin - Mekić (79')
Crveni kartoni: Sesvete - Mujić (41')

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video