Vijesti / Sport

DOLAZI DUGOPOLJE

Kovačević pozvao navijače na 'utakmicu sezone': Bit će naš 12. igrač, svi smo mi - jedno!

Kovačević pozvao navijače na 'utakmicu sezone': Bit će naš 12. igrač, svi smo mi - jedno!
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Zapad je skoro rasprodan, a NK Varaždin bi se već u nedjelju mogao vratiti u prvu ligu i proslaviti naslov kod kuće.

Cijelo proljeće radimo da bi zadnju utakmicu doma mogli osigurati naslov prvaka, od samog početka govorili smo da se želimo vratiti u prvu ligu. Na početku je bilo problema, ali od proljeća smo u boljoj formi, osim Rudeša kad smo kolektivno podbacili, rekao je u najavi možda i odlučujuće utakmice prvenstva trener NK Varaždina Mario Kovačević.

Ove nedjelje na stadion Varteksa dolazi Dugopolje, a vodeći Varaždin može osigurati plasman u elitni rang hrvatskog nogometa. Podsjetimo, varaždinski drugoligaš ima 57 bodova dva kola prije kraja, a drugoplasirani Rudeš ima 53.

- Protivnik ima problema s ostankom u ligi pa će sigurno dati sve od sebe, ali bitno nam je da se što bolje pripremimo. Znamo da imaju dobre strane, pokazali su to u drugom poluvremenu prošle godine kad smo igrali, dobro smo se branili kad su nas stisnuli i imali smo sportske sreće. Sigurno neće biti lagano, ali moji igrači žive za ovo i vjerujem da neće biti grča i straha već da će pred punim tribinama dati najbolje što mogu - rekao je Kovačević i prisjetio se prve utakmice s juga Hrvatske u kojoj je susret završio bez pobjednika (0:0).

I u ovom susretu će domaći nogometaši imati problema s izostancima, a sigurno neće biti prvog napadača Michelea Šege.

- Cijelo proljeće imamo problema s ozljedama, ne znam jesmo li ijednu utakmicu bili kompletni. Ali klub je omogućio 20 kvalitetnih igrača i kad netko fali, drugi dobije priliku. Bez najboljeg strijelca i asistenta očekujemo utakmicu, a nema ni Teklića - dva bitna igrača za našu igru. Doduše, možda ćemo moći računati na Teklića, a on mene uvjerava da će biti spreman 100% jer samo na takve igrače računam. A i doktor je rekao da će biti spreman. Herrera se vratio, ne može igrati 90 minuta, ali tu je - objasno je trener Varaždina.

Klub je objavio kako je zapadna tribina gotovo rasprodana, a u prodaju su puštene ulaznice i za istočnu trivbinu te podrška publike sigurno neće izostati.

- Nogomet se igra zbog publike, a nama je prosjek 2000 ljudi na tribinama. Teško je kad dođete negdje pa vidite da netko ima ambicije da igra prvu ligu, a na tribinama 50 ljudi. U Varaždinu je uvijek bila dobra publika te grad zaslužuje imati prvoligaša. Straha ne bi smjelo biti, na kraju krajeva imat ćemo 12. igrača u nedjelju kao i cijelu sezonu. Mi smo svi jedno - zaključio je popularni 'Kova'.

Utakmica 29. kola 2. HNL između Varaždina i Dugopolja na rasporedu je u nedjelju, 22. svibnja, s početkom u 17 sati. Drugoplasirani Rudeš igr a dan prije, u subotu, 21. svibnja, s početkom u 17 sati i 30 minuta kod kuće protiv Sesveta. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video