Vijesti / Sport

međunarodna sportsko-edukativna manifestacija

SPORTSKA MANIFESTACIJA Pobjeda za Roka Farkaša na Gimnazijadi u Francuskoj

SPORTSKA MANIFESTACIJA Pobjeda za Roka Farkaša na Gimnazijadi u Francuskoj
AK Sloboda

Nastupala je i Stella Jurak koja je osvojila 5. i 9. mjesto. Čestitamo!

Ovog se tjedna u Francuskoj održava tradicionalna ISF Gimnazijada koja je najveća međunarodna sportsko-edukativna manifestacija za učenike u dobi od 16 do 18 godina. Predstavnici Hrvatske u atletici bili su i atletičari Roko Farkaš i Stella Jurak.

Roko Farkaš, mladi junior i desetobojac, učenik Druge gimnazije Varaždin i član AK Sloboda, nastupio je na ovogodišnjem izdanju Gimnazijade u disciplinama skok u dalj i 200m. Iako desetobojac, Roko je u petak slavio na 200m te donio prvo zlato reprezentaciji Hrvatske. Nevjerojatan rezultat od 21.24 sekunde ujedno je i državni rekord, te norma za Svjetsko juniorsko prvenstvo. Roko je nastupao i u skoku u dalj u kojem je osvojio odlično 5. mjesto sa rezultatom od 6,92m.

Stella Jurak, također učenica Druge gimnazije Varaždin i članica AK Sloboda, nastupala je na 200m gdje je u svojoj skupini osvojila 5. mjesto sa rezultatom 27,14s , no to joj nije bilo dovoljno za ulazak u finale. Također je nastupala i u skoku u dalj gdje je skočivši 4,97m u svojoj kvalifikacijskoj grupi zauzela 9. mjesto.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video