Vijesti / Sport

varaždin - dinamo

ČAČIĆ PRED VARAŽDIN 'Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, oni su najveće iznenađenje prvenstva'

ČAČIĆ PRED VARAŽDIN 'Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, oni su najveće iznenađenje prvenstva'
Matija Habljak/Pixsell

Bruno Petković možda neće zaigrati u Varaždinu...

Trener Ante Čačić za klupske stranice GNK Dinama najavio je nadolazeći ligaški susret na gostovanju kod Varaždina.

- Čeka nas nastavak ligaškog natjecanja koje je za nas primarno i jako važno. Dinamo želi zadržati čelnu poziciju, a onda kad je to tako podrazumijeva se da u dinamici osvajanja bodova trebamo tražiti u svakoj utakmici trobod. Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik. Gledajući ove tri utakmice možda su oni i najveće iznenađenje prvenstva, govorim s aspekta prikazane igre, i u Puli i protiv Hajduka. Veseli me što će nas čekati takav domaćin, s ispunjenim gledateljstvom. To je dodatni motiv za moje igrače. Ponavljam, uz dužan respekt prema domaćinu mi moramo doći do željene igre koja će donijeti željeni rezultat.

U svakom slučaju, vidjeli smo iznimnu zanimljivost lige i nekih pojedinih utakmica do sada. Slaven Belupo je pobijedio Varaždin u prvom kolu, Dinamo je zabio pet golova Slaven Belupu, na kraju Varaždin priredi probleme Hajduku.

- To je na neki način i logično. Još uvijek prvih par kola momčadi hvataju formu pa su moguće takve oscilacije kod svih. Ove dvije utakmice koje su zadnje odigrali igrači Varaždina nisu slučajnost. Radi se o dobro posloženoj ekipi s dobrom energijom i ne čeka nas lagan susret.

Kombinacija europskih utakmica i domaćeg prvenstva zaista je iscrpan ritam, ali fokus na svaku pojedinu utakmicu se do sada pokazao uspješnim.

- Točno, jednostavno moramo kliknuti poslije svake utakmice, čekaju nas novi izazovi. Ostavili smo Ludogorec iza sebe, čeka nas sada Varaždin, zatim opet Ludogorec i uzvrat idući tjedan. Tako nam je suđeno, to smo odabrali, to želimo, u tome uživamo... za nas motiv, poticaj da rastemo kroz takve utakmice.

Stanje u momčadi po pitanju ozljeda?

- Bit će prostora za neke igrače koji su manje igrali. Vraća se Boško Šutalo, cilj je da ga što prije dovedemo u natjecateljski ritam. Petković ima problema s rebrom, to se vidjelo na zadnjoj utakmici. Vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Emreli je u terapiji, dijagnostički dio je gotov, po procjeni naše liječničke službe spreman je za najveće napore i uskoro ga možemo očekivati u kadru.

Utakmica Varaždina i Dinama počinje danas, 5. kolovoza, u 20 sati.

Najnovije

Reci što misliš!