Vijesti / Sport

KOVAČEVIĆEV POTPIS

VELIKI BOD Varaždin i protiv Dinama odigrao odlično, ali ovaj put uzeo bod: Šego zabio za veselje

VELIKI BOD Varaždin i protiv Dinama odigrao odlično, ali ovaj put uzeo bod: Šego zabio za veselje
Sanjin Strukić/Pixsell

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja opet su bile ispunjene tribine varaždinskog stadiona...

Još jedna odlična predstava, ali ovaj su put nogometaši Varaždina uzeli bod! Aktualni hrvatski prvak u Varaždinu je stigao samo do boda (1:1), a izabranici Marija Kovačevića su na krilima Michelea Šege pokazali zube.

VELIKA FOTOGALERIJA Utakmica Varaždina i Dinama, 5.8.2022. Varaždin - Dinamo

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja opet su bile ispunjene tribine varaždinskog stadiona, Bad Blue Boysi su navijali od prve minute, a digli su i transparent s porukom 'od zime na Dinari do prvog barjaka u Kninu, za slavne Pume hvala Varaždinu' i tako zaradili pljesak cijelog stadiona.

Atmosfera je bila odlična, ali na terenu smo gledali tvrdu utakmicu bez ijedne prave prilike u prvih 30 minuta. A onda je nakon udarca Agona Elezija u 34. minuti 'započela' utakmica s obje strane. 

Dinamo je malo povećao tempo, a Varaždin odgovarao iz kontre. Imao je deset minuta prije poluvremena domaći dečko u 'modrom' dresu, Luka Ivanušec, udarac s 18 metara od gola. Bilo je to dobro, ali još je bolje na golu domaćih reagirao Oliver Zelenika.

Pritisnuli su gosti, a nisu mogli zabiti sve do druge minute sudačke nadoknade. Nesretno je Brodić izgubio loptu od Šutala na centru, pojačanje pristiglo iz Atalante je dodalo loptu na bok za Bočkaja, a lijevi bek Dinama odlično je ubacio i pronašao Špikića koji je ostao malo zaboravljen i lijepo zabio glavom.

Dirao je to Oliver Zelenika, ali bila je to čista situacija za Špikića i lopta je završila u mreži. Imali su dobar rezultat domaći nogometaši sve do posljednjih trenutaka prvog dijela.

Napravio je Kovačević dvije zamjene na poluvremenu i tako pokušao probuditi momčad, a u 51. minuti su umalo domaći nogometaši iskoristili grešku Moharrammija koji je dodao loptu u noge Šegi.

Jedini je problem za Iranca bio taj što ne igraju za istu momčad pa je Michele uposlio Elezija, a Agon je ljevicom opalio tik iznad prečke. A samo minutu kasnije je spasio Livaković Dinamo nakon što je sa 17 metara opalio Herrera, a golman 'modrih' to je nekako prebacio preko gola.

Nismo dugo čekali na novi pokušaj s 20 metara od gola, samo s druge strane terena. Opet je opalio Ivanušec, ali još je jednom jako dobro reagirao Zelenika na domaćem golu. 

Sve su bolji bili izabranici Marija Kovačevića u nastavku, a onda se dogodilo ono što čekamo od početka sezone - napadač je zabio gol u stilu napadača. Herrera je s 20 metara u polukontri odlično uposlio Šegu na lijevoj strani, a napadač koji je stigao iz Hajduka vrhunski je zabio u daljnji kut Livakovićeva gola i poravnao rezultat.

Znali su gosti da moraju mijenjati žele li nešto napraviti, Čačić je ubacio nove igrače, a prvi put su 'modri' zaprijetili u 76. minuti preko Emrelija, no njegov je udarac bez problema ukrotio Zelenika. Isti je igrač prijetio i tri minute kasnije kad je s 15. metara lijevom nogom opalio prema golu, ali otišlo nije to išlo u okvir.

Čekali su priliku Varaždinci i dočekali nakon kornera u 86. minuti kad je pucao Lamine Ba lijevom nogom, ali obranio je to Livaković. Noge su bile sve teže, sve je više bilo grčeva u domaćoj momčadi, ali bod je bio tu. 

Sudac je pokazao pet minuta nadoknade, a upravo u petoj imao je veliku priliku Drmić nakon što je Ba ispao, ali na vrijeme je izašao Zelenika s crte i pokupio loptu za spas domaće momčadi. 

NK Varaždin - GNK Dinamo 1:1 (0:1)
45'+1' Špikić (0:1), 63' Šego (1:1)
Gledatelja: 7132
Suci: Duje Strukan (Split) - Bojan Zobenica (Velika Gorica), Alen Jakšić (Split); VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), Hrvoje Radić (Split)
Žuti kartoni: Varaždin - Peco (36'), Postonjski (68'), Herrera (83')
                      Dinamo - Lauritsen (53')
Crveni karton:

NK Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika - J. Stanić (76. Banovec), Ba, Pelllumbi, Urata - Postonjski (c), Elezi (73' M. Stanić) - Peco (46' Kolarić), Teklić (84. Jelenić), Herrera - Brodić (46' Šego)

Trener: Mario Kovačević

Dinamo (4-2-3-1)

Livaković - Moharrami, Šutalo, Lauritsen, Bočkaj (71' Baturina) - Ljubičić, Mišić - Špikić (83' Ademi), Ivanušec, Oršić (46' Emreli) - Petković (71' Drmić)

Trener: Ante Čačić

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video