Vijesti / Sport

NOGOMET

Bjelica pred Varaždin: 'Dobro su posložena momčad s odličnim trenerom'

Bjelica pred Varaždin: 'Dobro su posložena momčad s odličnim trenerom'
Davor Javorović/Pixsell

Trener Osijeka o varaždinskoj ekipi govorio je u superlativima, no u nedjelju očekuje pobjedu svoje ekipe...

Nogometaši Osijeka u nedjelju 14. kolovoza od 18.55 sati bit će domaćini Varaždinu u 5. kolu SuperSport HNL-a.

- Od ponedjeljka se pripremamo za utakmicu, odigrali smo i jedan pripremni ogled u kojem smo dali priliku 20-ak igrača. Neki su trenirali smanjenim intenzitetom kao što su Fiolić, Kleinheisler, Leovac i Lovrić koji do četvrtka nisu bili u treningu s momčadi za razliku od Cheberka, Žapera i Nejašmića koji cijeli tjedan treniraju individualno i nisu bili u nogometnom treningu s momčadi. Svi ostali su bili vrlo vrijedni, zabili smo nešto golova, igračima se samopouzdanje diže kroz golove, a u nedjelju protiv Varaždina ćemo vidjeti što nam je donio ovaj tjedan - rekao je šef stručnog stožera Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

Utakmica protiv Đakovo Croatije, istaknuo je Bjelica, ponudila je neke nove opcije u pripremi za nedjeljni ogled.

- Imao sam do srijede jedan plan, u srijedu su se dvojica, trojica nametnuli i u ovoj situaciji koja ni za koga nije lagana moram tražiti najspremnije za ono što nas čeka u nedjelju. Kako budemo istrčali to će biti moje uvjerenje da su to najspremniji i oni koji mogu pobijediti utakmicu. Već u ponedjeljak su mi neki pokazali dobru energiju, kroz trening vidiš tko u ovom trenutku hoće, a tko je malo blokiran i kome je teže nositi se s ovim pritiskom. Tražim lavove, one koji će u ovoj kompliciranoj situaciji preuzeti odgovornost na terenu i tko je spreman boriti se 90 minuta.

U Gradskom vrtu svi itekako poštuju i Varaždin odnosno način na koji su se predstavili pri povratku u HNL.

- Mlada i poletna momčad, brza, dobro posložena s odličnim trenerom. Stvarno u osvježenje za HNL, ne samo zbog rezultata već i zbog igre koju pokazuju i na tome im moramo čestitati. U svim utakmicama su pokazali visoku kvalitetu, očekujemo momčad koja će doći igrati neopterećeno i tako ostvariti pozitivan rezultat. Mi gledamo sebe, ukoliko posložimo ove kockice u glavi koje su u ovom trenutku malo pobrkane onda se možemo nadati pobjedi. Kroz trening, razgovore i podizanje atmosfere unutar momčadi možemo doći do prave energije s kojom možemo pobijediti Varaždin u nedjelju - zaključio je Bjelica za klupske stranice.

Najnovije

Reci što misliš!