Vijesti / Sport

teška ozljeda

Postonjski hitno operiran u KBC Osijek, dijagnosticiran mu je prijelom dijafize goljenične kosti

Postonjski hitno operiran u KBC Osijek, dijagnosticiran mu je prijelom dijafize goljenične kosti
Davor Javorović/Pixsell

S terena bi mogao izbivati i do godine dana...

Osijek i Varaždin podijelili su bodove u Gradskom vrtu (2-2), no cijelu utakmicu zasjenila je strašna ozljeda kapetana Varaždina Igora Postonjskog.

Vezana vijest:

Nk Osijek - NK Varaždin OSVAJAJU BODOVE VELIKI BOD Varaždin remizirao s Osijekom: Brodić i Perić pogodili, Postonjski na operaciji

U 24. minuti Postonjski je teško stradao u sudaru s igračem Osijeka Mijom Caktašem. Bio je to jedan od najgorih starteva u HNL-u nakon kojeg je igrač Varaždina ostao na travnjaku. Tribine su zanijemile, a stadionom su samo odzvanjali bolni vriskovi Postonjskog.

Igrači, suci i svi koji su se zatekli u blizini dotrčali su u pomoć, a na teren je svega nekoliko trenutaka kasnije ušla i Hitna pomoć koja je Postonjskog iznijela na nosilima te ga prevezla u KBC Osijek na hitnu kiruršku obradu kojoj je podvrgnut odmah.

Da je ozljeda ozbiljna bilo je jasno istoga trenutka, no bolnički nalazi potvrdili su najcrnje strepnje. U međuvremenu su se pojavile informacije u medijima kako su kapetanu Varaždina pukla fibija i tibija, što nije točno. Večernji doznaje kako je točna dijagnoza - prijelom dijafize goljenične kosti, odnosno tibije.

Prijelom se sanira hitnom operacijom, a pretpostavlja se kako bi jedan od nositelja igre Varaždina mogao s terena izbivati i do godine dana. Na žalost, ovo nije prva teška ozljeda Igora Postonjskog.

Najbolji igrač Varaždina teško je stradao i prije dvije godine kao igrač Intera kad su mu puknuli ligamenti zgloba, ali se uspješno oporavio, a ove sezone igrao je možda i najbolje u cijeloj kariijeri dosad.

Igor Postonjski igrač je Varaždina od sezone 2020./21, prije toga proveo je četiri sezone u Interu iz Zaprešića. Igra na poziciji srednjeg veznog, a suigrači, ali i konkurencija za njega ima samo riječi hvale u posljednje vrijeme.

Cijela situacija najviše je šokirala prije svega njegove suigrače i prijatelje koji su svi odreda problijedjeli kada su vidjeli kobni start u 24. minuti. No, utakmica se nastavila, a igrači Varaždina htjeli su odigrati utakmicu za svog kapetana, kazao je trener Mario Kovačević te istaknuo:

- Zbog njega smo željeli dati sve od sebe. Teško nam je sada svima. Moram se zahvaliti svima u Osijeku jer učinili su sve da Postonjski odmah večeras bude i operiran. Bit će nam bez njega teško jer on je nama više od igrača.

Ozljedu Postonjskog nakon utakmice je komentirao i trener Osijeka Nenad Bjelica koji je svemu svjedočio sa svega nekoliko metara udaljenosti.

- Želimo mu brzi oporavak, igrao je najbolji nogomet otkad ga znam, želimo mu da sve dobro prođe - kratko je poručio Bjelica, a lijepu gestu priredili su i domaćini koji su kapetana Varaždina ispratili gromoglasnim pljeskom, a službeni spiker poželio mu je brz oporavak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video