Vijesti / Sport

disc golf

FOTO Estonija je u Varaždinu osvojila svjetsko zlato u disc golfu

FOTO Estonija je u Varaždinu osvojila svjetsko zlato u disc golfu
Lagoda Disc Golf

Čestitke!

Kroz protekli tjedan u Varaždinu je, u organizaciji svjetskog saveza World Flying Disc Federation te Disc golf kluba Lagoda, održano 4. Svjetsko ekipno prvenstvo u disc golfu. Na prvenstvu su sudjelovale nacionalne reprezentacije Australije, Kanade, Kolumbije, SAD-a te 21 Europske države, sa gotovo 250 igrača, a organizatore i sve sudionike posebno je veselilo sudjelovanje reprezentativaca Ukrajine koji su u Varaždin pristigli unatoč ratnom stanju u svojoj zemlji.

Prvenstvo je otvoreno mimohodom svih sudionika kroz centar grada Varaždina te svečanim otvorenjem na pozornici pred vilom Bedeković na kojem su se prisutnima obratili predstavnici organizatora te zamjenik gradonačelnika Varaždina g. Miroslav Marković.

Natjecanja su se odvijala na dva terena uređena na površinama šume Jelačićke i nasipa rijeke Drave uz sportsku dvoranu Arena Varaždin.

Nakon prve faze natjecanja koja se odvila u četiri grupe po 6, odnosno 7, ekipa, oni najuspješniji plasirali su se u eliminacijsku fazu osmine finala, a u konačnici u velikom finalu susreli su se jedni od favorita Estonija, te pomalo neočekivano reprezentacija Češke koja je izbacila branitelje naslova Fince.

U finalu koje je održano u subotu popodne, dijelom i uz nezgodnu kišu, Finska je uvjerljivo slavila protiv Češke sa 8:0, dok je treće mjesto i brončane medalje osvojila Kanada nadigravši, nakon doigravanja, Finsku.

Na svečanosti proglašenja pobjednika medalje su najboljim reprezentacijama dodijelili Charlie Mead, predstavnik svjetskog saveza WFDF, Maja Šimenc, predstavnik Disc golf kluba Lagoda te Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Osim medalja za najbolje dodijeljena je i zlatna medalja za „Spirit of the Game“, odnosno natjecanje u kojem se reprezentacije, nakon odigranih mečeva, međusobno ocjenjuju u poštivanju pravila, timskom duhu, susretljivosti, komunikativnosti itd. U ovoj kategoriji titulu najboljih ponijeli su reprezentativci Australije.

Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavljala nacionalna reprezentacija Hrvatskog Flying Disc Saveza u sastavu Ana Gorički, Danica Pajtak, Ira Molnar Gorički, Aki Vucković, Aleksandar Sudžuković, Marko Marčec, Mario Mesarić, Nino Đurak, Radule Mikić, Tomislav Gorički i Vjeran Tuhtan. Naša reprezentacija je u konačnici osvojila vrlo dobro 14. mjesto, što je ispunjenje zadanog cilja – plasmana među 16 najboljih reprezentacija.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video