Vijesti / Sport

NAJBOLJI MLADI 'PINGIĆARI' I 'PINGIĆARKE' U VARAŽDINU

PREKO 300 NATJECATELJA Veliki stolnotenski turnir za mlađe uzrasne kategorije u Areni

PREKO 300 NATJECATELJA Veliki stolnotenski turnir za mlađe uzrasne kategorije u Areni
STK Varaždin

Idući tjedan veliki stolnoteniski turnir za juniore i kadete u Varaždinu, WTT Youth Contender. Ulaz u Arenu je slobodan, a na natjecanje dolazi preko 300 natjecatelja iz 36 zemalja svijeta.

Ove godine stolnoteniski turnir za juniore i kadete WTT Youth Contender održava se po deveti puta, idući tjedan u Areni Varaždin. Ovogodišnje izdanje turnir je trebalo biti 10. godišnjica, ali se zbog pandemije 2020. godine natjecanje nije održalo.

Organizator natjecanja je HSTS (Hrvatski stolnoteniski savez) i STK Varaždin. WTT Youth Contender Varaždin održava se od 30.08. do 05.09.2022 u varaždinskoj Areni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na natjecanje dolazi 330 sudionika iz 36 zemalja svijeta sa svih kontinenata osim Australije, a najbrojnija nacija je Indija sa oko 50 sudionika. Organizatori naglašavaju da dolaze ponovo i predstavnici iz Azije - natjecatelji iz Koreje i Tajvana.

Natjecanje se odvija u muškoj i ženskoj konkurenciji u 5 kategorija: U11, U13, U15, U17, U19. Muški dio natjecanja će se održati od 30.08. do 01.09., a ženski dio od 03. do 05. rujna.

Paralelno s turnirom u Varaždinu održava se i isto natjecanje u Sloveniji u Otočcu,  dok su kod nas muški predstavnici, u Otočcu igraju ženski i obratno. Takav način organizacije prošle godine je prvi puta u svijetu izveden upravo u Varaždinu/Otočcu i danas se primjenjuje na još nekoliko turnira iz svjetske serije. Pokazalo se kao dobra praksa pa smo nastavili i ove godine.

Natjecanja se održavanju od 09:00 do 19:00 sati i ulazak u dvoranu za sve posjetitelje je slobodan. Važno je napomenuti da ITTF (Svjetska stolnoteniska federacija) zahtjeva da se svi posjetitelji u dvorani moraju pridržavati epidemioloških mjera nošenja maski za lice i držanje distance.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.