Vijesti / Sport

TRI BODA

PREOKRET Čudesni Varaždin slavio u Rijeci: Teklić i Kolarić za veliku pobjedu na Rujevici

PREOKRET Čudesni Varaždin slavio u Rijeci: Teklić i Kolarić za veliku pobjedu na Rujevici
Goran Kovacic/PIXSELL

Izabranici Marija Kovačevića imaju što slaviti!

Imali su mnogo problema u obrani, igrali su mnogi mladići, ali to nije omelo Varaždin da slavi na teškom gostovanju kod Rijeke s 2:1 (0:0)!

Nije to bilo bajno prvo poluvrijeme, nismo vidjeli previše prilika ni sa jedne s ni s druge strane pa tako u prvom poluvremenu nisu previše posla imali ni Oliver Zelenika na gostujućoj, kao ni Nediljko Labrović na domaćoj strani. 

Ali zato smo u drugih 45 minuta nagledali akcije. Već u 47. minuti poveli su Riječani preko Djouahre koji je jako lijepo pogodio nakon što mu je loptu ostavio Vučkić. Nakon toga je izgledalo kao da domaći kontroliraju susret, ali eksplodirali su izabranici Marija Kovačevića u posljednjoj etapi utakmice.

Sve je eskaliralo nakon što je Mateo Pavlović srušio Frana Brodića nakon 70. minute, a nakon pregleda snimke sudac Ante Čuljak ustvrdio je da se radi o penalu te je dao stoperu Rijeke drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Teklić je uzeo loptu i iz penala opalio u rašlje pokraj nemoćnog Labrovića. Ali to nije bilo sve. Napao je tad Varaždin, dobili su krila gosti s igračem više, a sve su to okrunili preko upornog kapetana Kolarića u 87. minuti kad je uzeo loptu domaćinu i ljevicom pospremio za veliko slavlje gostiju. 

Zabio je do kraja utakmice i Karlo Perić, ali nakon pregleda snimke utvrđeno je da se našao u zaleđu. No, nema veze, ono bitno je da tri boda stižu u Varaždin.

HNK Rijeka - NK Varaždin 1:2 (0:0)
47' Djouahra (1:0), 74' Teklić 11m (1:1), 87' Kolarić (1:2)
Suci: Ante Čuljak (Zagreb) - Jerko Crnčić (Vrbovec), Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina); VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica)
Žuti kartoni: Rijeka - Pavlović (11', 73'), Vrančić (52'), Bušnja (76') 
                Varaždin
Teklić (48'), Banovec (67')

HNK Rijeka (4-2-3-1)

Labrović - Grgić (80' Smolčić), Pavlović, Krešić, Jurišić - Selahi, Vrančić (77' Hodža) - Djouahra, Halilović (65' Bušnja), Ampem - Vučkić (77' Galešić)

Trener: Fausto Budicin

NK Varaždin (4-1-4-1)

Zelenika - Kolarić, Jelenić (61' Škaričić), Stolnik, Brekalo (55' Urata) - Belcar - Peco (61' Banovec), Vugrinec (55' Posavec), Teklić, Šego - Brodić (90' Perić)

Trener: Mario Kovačević

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video