Vijesti / Sport

Ultra-Trail du Mont-Blanc

PODVIG ZA PAMĆENJE Matija i Josip Meštrić uspješno su završili Ultra-Trail du Mont-Blanc!

PODVIG ZA PAMĆENJE Matija i Josip Meštrić uspješno su završili Ultra-Trail du Mont-Blanc!
Facebook Biciklistički klub Maraton Beciklin

Svaka čast!

Članovi Biciklističkog kluba Maraton Beciklin Matija i Josip Meštrić iz Novog Marofa uspješno su završili jednu od najprestižnijih trkačkih brdskih utrka na svijetu.

Riječ je ultra trail utrci koja prolazi samim srcem Mont-Blanca, a brojke koje ju krase su impresivne. Da bi završili natjecanje potrebno je proći 170 brdskih kilometara i 10500 metara nadmorske visine, što znači da su momci prešli distancu višu od Himalaje.

Za ovu trku braća su morali prikupiti dosta veliki novčani iznos jer je kotizacija vrlo visoka, no i to im ne bi bilo dovoljno jer ih je organizator prethodno morao izvući da bi opće dobili pravo nastupa. Dečke je pratila velika sreća pa su se našli među par tisuća trkača u skupini od devet Hrvata gdje se nalaze još trojica naših. Riječ je o Deanu Štrleku, Bojanu Bračku i Marku Dugandžiću iz varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad.

Matijine i Josipove pripreme trajale su šest mjeseci, a u njima se istrčalo čak 2500 kilometara što je informacija koja nas, obične smrtnike, baca u veliko čuđenje. U trci sudjeluje i 20000 pomagača od natjecatelja, a broj ljudi koji ju prati penje se na čak 50000.

Start utrke bio je u petak u 18 sati, a za kompletnu dionicu bilo im je potrebno 32 sata što ih je dovelo do odličnog 254. i 255. mjesta. Nastup na ovoj trci bio je kruna njihove dosadašnje karijere, a mi im želimo još puno ovakvih nastupa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video