Vijesti / Sport

nakon utakmice

Sudačka komisija: 'Gorica je zakinuta za jedanaesterac u utakmici s Varaždinom'

Sudačka komisija: 'Gorica je zakinuta za jedanaesterac u utakmici s Varaždinom'
Marko Jurinec/Pixsell

Pogriješio je bugarski, ali i VAR sudac...

Varaždin je u subotu na domaćem terenu svladao Goricu i osvojio nova tri boda. Bila je to posebna utakmica, ne samo po tome što je to bila prva ovosezonska pobjeda Varaždina pred domaćom publikom, već i zbog toga što su prvi put strani suci sudili u nekoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Vezana vijest:

Agon Elezi NOGOMET NOVA TRI BODA Varaždin pobijedio Goricu: Elezi zabio dva pogotka, bugarski sudac podijelio dva crvena kartona

Radoslav Gidzhenov bio je glavni sudac, dok su mu pomoćnici bili Georgi Minev i Georgi Stambolzhiev. U VAR-sobi bio je Ivan Bebek.

No prema analizi sudačke komisije HNL-a, u jednoj situaciji napravili su ozbiljnu pogrešku u 5. minuti utakmice.

- Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji Pravila XIV - Kazneni udarac. Incident u kojem branič Varaždina unutar vlastita kaznena prostora “povlači za ruku suparnika” smjernicama PNI-e smatra se prekršajem disciplinski kažnjivom opomenom. Uzimajući u razmatranje da branič kontinuirano, nedozvoljeno povlači suparnika, KNS HNS-a očekuje obaveznu intervenciju VAR suca slijedom jasnog i očitog propusta interpretacije suca utakmice. KNS HNS-a u incidentima ovakve i slične prirode podsjeća suce na naputak proaktivna-preventivna djelovanja prije ponovnog pokretanja igre, kao i na striktnu interpretaciju PNI-e kada je igra u tijeku - stoji u obrazloženju sudačke komisije HNS-a.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video