Vijesti / Sport

nagrada

IZNIMNO PRIZNANJE Jana Košćak dobitnica je nagrade 'Dražen Petrović'!

IZNIMNO PRIZNANJE Jana Košćak dobitnica je nagrade 'Dražen Petrović'!
ZSUGV

Nagrada „Dražen Petrović”, nazvana po jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja, prvi je puta dodijeljena u rujnu 2007. godine...

Najveće priznanje koje mladi sportaš može dobiti, ove je godine stiglo u ruke atletskog čuda iz Varaždina. Naime, Jana Koščak dobitnica je ovogodišnje nagrade „Dražen Petrović”, koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

S obzirom da se 16-godišnja varaždinska atletičarka Jana Koščak, članica Atletskog kluba Sloboda ove godine okitila s još dva zlata te postavila novi državni U18 rekord u petoboju i u tom trenutku najbolji U18 rezultat u svijetu, činjenica da je titula najveće nade hrvatskog sporta stigla u njezine ruke, ne čudi.

Jana je zlatnu medalju osvojila na Europskom prvenstvu U18 u Jeruzalemu gdje je ljestvicu u jednoj od najtežih i najkompleksnijih atletskih disciplina, sedmoboju, postavila zaista visoko. Nedugo nakon naslova europske mlađejuniorske prvakinje u sedmoboju, Jana je nastavila s odličnim rezultatima i kući donijela još jednu zlatnu medalju s Europskog olimpijskog festivala mladih gdje je uvjerljivo bila najbolja u skoku u vis.

- Doista mi je velika čast da su od toliko dobrih sportašica i sportaša upravo mene odabrali za dobitnicu ove prestižne nagrade, stoga zahvaljujem Hrvatskom olimpijskom odboru. Ova će mi nagrada biti poticaj za sljedeću sezonu, za daljnje bavljenje atletikom, treniranje i natjecanja – izjavila je sretna i ponosna Jana.

Nagrada „Dražen Petrović”, nazvana po jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja, prvi je puta dodijeljena u rujnu 2007. godine, a odluku o izboru dobitnika donosi Odbor kojeg čine predstavnici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog kluba olimpijaca.

Ovim prestižnim priznanjem, Jana se našla uz bok danas velikih rukometnih imena poput Domagoja Duvnjaka, Manuela Štrleka, Igora Karačića, atletičarke Danijele Grgić, Filipa Grgića, svjetskog juniorskog prvaka 2007. godine u taekwondou te odbojkašica poput Ane Grbac, Ivane Kalebić, Ines Medved i ostalih.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video