Vijesti / Sport

PRI VRHU

POBJEDA Varaždin svladao Lokose nakon drame: Teklić s dva gola za drugo mjesto na tablici!

POBJEDA Varaždin svladao Lokose nakon drame: Teklić s dva gola za drugo mjesto na tablici!
Matija Habljak/Pixsell

Promašio je jedan penal, ali Tonio Teklić okrunio je s dva gola odličnu igru Varaždina za nova tri ligaška boda.

Rekao je trener Mario Kovačević da je svojevremeno želio da njegova momčad igra kao Lokomotiva, ali sad Lokosi mogu samo poželjeti da izgledaju dobro poput Varaždina. I dalje na stadion Varteksa stižu bodovi, ovaj je put to s Kranjčevićeve gdje su nakon velike drame u sudačkoj nadoknadi ipak sva tri boda predvođeni Tonijem Teklićem uzeli gosti.

Utakmica je krenula rastrčano s obje strane, a Zelenika i Čavlina imali su lagan posao u prvih dvadesetak minuta kad su s po par ubačaja i šuteva odradili tek 'laganiji trening'.

A onda šok za domaće u 28. minuti kad je Teklića srušio Bubanja, a ciparski je sudac s malo zadrške ipak pokazao na penal. I tu je opet stiglo na naplatu nepisano pravilo da igrač na kojem je prekršaj ne izvodi penal. Teklić je zapravo pucao snažno i dobro, ali malo previsoko i lopta se od prečke odbila u travnjak pa natrag u igralište.

Rezultat se tako nije mijenjao do poluvremena, a u nastavku su bolju igru okrunili gosti u 51. minuti kad je Teklić s dvadesetak metara opalio, a lopta je skrenula od Kulenovića iza leđa nemoćnog Čavline. 'Iskupio' se Tonio za promašeni penal uz veliko slavlje na Kranjčevićevoj.

Smirio se tad susret, domaći nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Zeleniki, a trener Kovačević dao je priliku mladićima, ali i pojačanjima i kad je sve izgledalo kao da u Varaždin idu nova tri boda, bivši stanovnik varaždinske svlačionice Ivan Miličević odlično je pronašao Matea Marića koji je glavom na drugoj stativi zabio za 1:1.

Obje su momčadi tad krenule na sve ili ništa. A isplatilo se to Varaždinu u petoj minuti nadoknade kad je ubacio Stanić s lijeve strane, a lopta je pala na ruku nogometaša Lokomotive u šesnaestercu za novi penal. Loptu je opet uzeo Tonio Teklić i zabio u petoj minuti sudačke nadoknade za sva tri boda gostiju.

Tako je Varaždin (15) nakon devet kola na drugom mjestu prvenstvene ljestvice odmah iza zagrebačkog Dinama (25). 

U idućem ih kolu čeka susret protiv momčadi od koje su izgubili u prvom kolu na domaćem terenu. Riječ je o Slaven Belupu koji je u Varaždinu na otvaranju sezone slavio 0:1, a drugoplasirana momčad prvenstva ima priliku za 'uzvrat' već u petak, 16. rujna, s početkom u 19 sati u sklopu 10. kola Supersport HNL-a na stadionu Ivan Kušek-Apaš u Koprivnici.

NK Lokomotiva - NK Varaždin 1:2 (0:0)
51' Teklić (0:1), 90'+1' Marić (1:1), 90'+5' Teklić 11m (1:2)
Suci: Theouli Chrysovalantis (Sydney) - Soteriou Michel (Northampton), Gerogiu Pavlos (Larnaka) - VAR: Solomou Dimitris (Nicosia); AVAR: Egglezou Nicos (Larnaka)
Žuti kartoni: Lokomotiva - Marić (90'+4')
                        Varaždin - Kolarić (43'), Urata (54'), Pëllumbi (90'), Stanić M. (90'+2')

NK Lokomotiva (4-2-3-1)

Čavlina - Cipetić (58. Vranjković), Salihu (84. Miličević), De Haas, Pivarić (c) - Bubanja (32. Smakaj), Marić - Aliyu, Vasilj (46. Tuci), Stojković (46. Goričan) - Kulenović

Trener: Silvio Čabraja

NK Varaždin (4-1-4-1)

Zelenika - Stanić J., Jelenić, Pëllumbi, Urata (86. Brekalo) - Stanić M. - Kolarić (c) (86. Stolnik), Teklić, Elezi (78. Pilj), Herrera (67. Banovec) - Brodić (67. Perić)

Trener: Mario Kovačević

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video