Vijesti / Sport

ak varaždin

JEDINSTVENA UTRKA Prvo izdanje 1. špilja Vindija traila: 'Bit će posebnih iznenađenja'

JEDINSTVENA UTRKA Prvo izdanje 1. špilja Vindija traila: 'Bit će posebnih iznenađenja'
AK Varaždin

Špilja Vindija spada u najznačajnija arheološka i paleontološka nalazišta Hrvatske, a tamo će se sada trčati utrka.

U subotu, 12. studenog, u organizaciji AK Varaždin održat će se prvo izdanje utrke 1. špilja Vindija trail. Bit će ponuđene dvije staze – glavna utrka 'Velika špilja od 10 kilometara te utrka građana 'Mala špilja' od 5 kilometara.

Pokroviteljstvo utrke preuzela je Općina Donja Voća, u suroganizaciji s KUD-om Voća i NK Vindija.

- Želja nam je kao i kod ostalih tematskih utrka u našoj organizaciji dočarati duh vremena istih. Tako će i u ovoj utrci biti posebnih iznenađenja koja će vas pratiti kroz samu utrku, a naravno da će osnovni motiv biti špilja Vindija i špiljski praljudi – rekli su iz AK Varaždin.

Špilja Vindija spada u najznačajnija arheološka i paleontološka nalazišta Hrvatske. Zaštićeni je spomenik kulture i spomenik prirode te se iskreno nadamo da ćemo i kroz ovu utrku u našoj organizaciji pripomoći u daljnjoj promociji i popularizaciji same špilja Vindija te jedinstvenog voćanskog kraja koji obiluje mnogim prirodnim ljepotama, a bogat je i kulturno etnografskom baštinom.

Iz svega navedenog ostaje još samo poziv: dođite 12.11.2022. u Donju Voću na druženje s živim praljudima i vilama iz narodne predaje, degustaciju špiljskog koktela i pećinskog peciva, druženje s medvjedom, a očekuju vas i ostala iznenađenja. Uopće ne sumnjamo da će nakon svega uslijediti jedno lijepo i nezaboravno druženje uz gostoprimstvo svih u organizaciji i dobrih mještana Donje Voće.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video