Vijesti / Sport

biciklom po najljepšim krajevima Varaždinske županije

TOUR DE KAJ U nedjelju biciklistički maraton za oproštaj od ljetne sezone

TOUR DE KAJ U nedjelju biciklistički maraton za oproštaj od ljetne sezone
Spot

Organizator utrke je Brdsko biciklistički klub Asi, a partner ovogodišnjeg izdanja TOUR de KAJ je brend 'Trail - Full Cycling Experience'. Vozi se mala i velika utrka, a start obiju utrka je u nedjelju u 10 sati kod Stare Vage.

Cijeli je rujan u Varaždinu u znaku biciklizma.  Nakon svih s biciklizmom povezanih događanja održanih proteklih dana - Nacionalne biciklističke konferencije te Tjedna mobilnosti, u nedjelju 25. rujna 2022. stiže i TOUR de KAJ - cestovni biciklistički rekreativni maraton kojim se simbolički opraštamo od ljeta i ljetne biciklističke sezone.

TOUR de KAJ održava se već petu godinu zaredom i uspješno je prebrodio sve izazove te je postao nezaobilazno okupljalište za sve veći broj rekreativnih (cestovnih) biciklista iz šire regije. Na ovogodišnjem izdanju utrke očekuje se više od 150 sudionika iz naše i susjednih zemlja što ovu utrku čini jednom od najvećih rekreativnih utrka za cestovne bicikliste u ovom dijelu Hrvatske.

Sama utrka donosi dvije rute. Glavna i zahtjevnija pod imenom “TOUR de KAJ” duga je 140 km i ima 1.700 metara visinske razlike dok se nešto lakša, nazvana “Mali TOUR de KAJ” vozi kroz 99 km i ima 1030 metara visinske razlike. Obje rute prolaze najljepšim i dinamičnim krajolicima Varaždinske županije, a start i cilj su im u samom Varaždinu, kod hostela “Stara vaga”. Glavnu nagradu za ukupnog pobjednika/pobjednicu osigurala je Endura  - brend poznat po visokokvalitetnoj biciklističkoj odjeći i opremi.

Organizator utrke je Brdsko biciklistički klub Asi, koji već godinama svojim radom doprinosi promociji rekreativnog biciklizma u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, a partner ovogodišnjeg izdanja TOUR de KAJ je brend “Trail - Full Cycling Experience” poznat po sustavnom razvoju i popularizaciji cikloturizma u Hrvatskoj.

Osim što se utrkom želi popularizirati ovaj oblik sporta, rekreacije i u konačnici stila života, također se želi pokazati grad Varaždin kao i Varaždinska županija kao prekrasna destinacija puna prirodnih ljepota i atrakcija za cikloturiste bez obzira radi li se o cestovnom, brdskom ili trekking biciklizmu.

Ako ste ljubitelji  cestovnog biciklizma prijave na utrku su još otvorene i moguće na: https://www.utrka.com/utrke/tourdekaj/2022/info/. Prijave su moguće ina licu mjesta od 8:00 - 9:00, a start obiju utrka je u 10:00. 

Sve dodatne informacije mogu se saznati na Facebook eventu --> https://fb.me/e/34nQqv1fn

                                                                                                                                                          

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video