Vijesti / Sport

savate svjetsko prvenstvo

FIGHT CLUB KOVAČIĆ Luka Sakač je viceprvak svijeta

FIGHT CLUB KOVAČIĆ Luka Sakač je viceprvak svijeta

U Milanu je održano svjetsko savate prvenstvo.

U Milanu je održano svjetsko savate prvenstvo na kojem su nastupali članovi Fight Club Kovačić inače seniorski prvaci Hrvatske Emanuel Šprem, Matej Kos i Luka Sakač. 

Matej Kos u poluteškoj kategoriji u prvom kolu pobjedio je prvaka Austrije Michaela Kerschbaumera, u drugom kolu borio se protiv bivšeg svjetskog prvaka Jamesa Southwooda iz Engleske.

U tijesnom meču Matej pod kraj treće runde dobiva dvije javne, odnosno minus dva boda koji su i presudili meč. Nažalost, Matej sa jednom pobjedom i jednim porazom ispada iz natjecanje. Emanuel Šprem u teškoj kategoriji u prvom kolu pobjeđuje Luke Maguirea iz Engleske, a u drugom kolu rezultatom 2:1 gubi od prvaka Mauricijusa Maura. Također ispada iz natjecanja.

Luka Sakač pobjeđuje prvaka Španjolske Floriant Aillandera, prvaka Mauricijusa Kailashrai Bhantooa i u polufinalu prvaka Italije Guisepe Mongiardino. 

Vidno iscrpljen u finalu se susreće sa prvakom Francuske Nicolasom Chiummentom koji pobjeđuje i uzima titulu prvaka svijeta. 

Viceprvak svijeta odličan je uspjeh za 23-godišnjeg borca. Sva trojica su mladi dečki Emanuel ima 18, a Matej 21 godinu, uspješni su studenti te već niz godina treniraju u Fight Clubu Kovačić i pred njima je lijepa sportska budućnost. 
 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video