Vijesti / Sport

mažoretkinje

Varaždinske mažoretkinje brončane na Europskom prvenstvu u Zadru

Varaždinske mažoretkinje brončane na Europskom prvenstvu u Zadru
Brzi mediji

Bravo!

Hrvatski grad Zadar proteklog je vikenda ugostio oko tri tisuće mažoretkinja članica šezdeset mažoret timova iz deset zemalja na Europskom prvenstvu u mažoret plesu. Organizator prvenstva bila je Europska Mažoret Asocijacija u suradnji s Hrvatskim Mažoret Savezom i uz potporu Ministarstva turizma, grada Zadra i Zadarske županije.

Otvorenju natjecanja ispred katedrale Svetoga Donata nazočilo je više tisuća sudionica natjecanja, domaćina i posjetitelja, a sama natjecanja održana su u sportskom centru Mocire i na Kalelargi, gdje je po završetku natjecateljskog dijela upriličena svečanost dodjele odličja.

Sveukupno je nastupilo 210 različitih formacija (grupa) i neformacija (solo, duo i trio nastupa), dok je odluku o kvaliteti nastupa donosio stručni sud sastavljen od osam međunarodnih licenciranih sudaca.

Najbrojnije natjecateljice bile su rumunjske mažoretkinje – njih 500-tinjak, potom mažoretkinje iz Francuske, Češke Republike, Mađarske i Hrvatske, koje su uglavnom podijelile zlata, srebra i bronce u različitim kategorijama i uzrastima, a sama su natjecanja predstavila dječje, kadetske, juniorske i seniorske uzraste mažoretkinja s pom-pon nastupima, štapom, maceom, potom paradnim defileom i statičnim koreografijama uz izvođenje brojnih vrlo zahtjevnih elemenata.

Varaždinske su mažoretkinje prvi puta sudjelovale na ovako značajnom natjecanju te su, nakon osvojenih drugih mjesta i srebrnih medalja na državnom prvenstvu u kadetskom Solo i Duo nastupu, sada na Europskom prvenstvu u mažoret plesu opravdale očekivanja odličnim nastupima i plasmanom. Kadetski solo nastup Nike Habek u jakoj konkurenciji osvaja 7. mjesto, a kadetski duo Mije Crnčec i Petre Tržec osvaja treće mjesto i brončane medalje.

- Sam nastup naših triju mažoretkinja na Europskom prvenstvu ogroman je uspjeh i najveća nagrada za sav naš trud svih ovih mjeseci. Sedmo mjesto naše Nike u solo kategoriji kadetkinja među svim tim vrhunskim izvedbama ponajboljih mažoretkinja Europe, a potom europsko treće mjesto Mije i Petre u kadetskom duo nastupu govore više od svega. Presretna sam i želim zahvaliti roditeljima naših cura i trenerici Ivani Cmrečki, jer bez potpore svih njih ne bi bilo rezultata ni uspjeha - rekla je voditeljica i glavna trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video