Vijesti / Sport

Platak Disc golf

Vrlo dobri rezultati za DGK Varaždin na Prvenstvu Hrvatske u disc golfu

Vrlo dobri rezultati za DGK Varaždin na Prvenstvu Hrvatske u disc golfu
DGK Varaždin

Igralo se po vrlo teškim uvjetima.

Protekli vikend je, u vrlo teškim uvjetima, održano 10. prvenstvo Hrvatske u disc golfu na Platak Disc Golf. Subota je prošla još relativno u redu uz hladan vjetar koji je otežavao igru, no u nedjelju uvjeti su bili teški.

Cijeli dan padala je jaka kiša, a zbog magle vidljivost je bila izrazito slaba - zadnjih nekoliko staza i nikakva. Finale je unaprijed otkazano u ženskoj, juniorskoj i kategoriji za igrače od preko 40. godina. Igrači u muškoj kategoriji su počeli igrati finale no nekoliko staza prije kraja ono je ipak zbog magle otkazano. Najbolji su proglašeni prema rezultatu nakon 3. runde. To nikako nije išlo na ruku igraču našeg kluba Aleksandru Sudžukoviću koji se odličnom igrom u finalu uspio izjednačiti sa Vjeranom Tuhtanom na 3. mjestu. No, nažalost, zbog otkazivanja finala ne možemo znati bi li Sudžuković uspio do postolja.

Unatoč tome, članovi i članice našeg kluba imaju se čime pohvaliti.
U muškoj konkurenciji uvjerljivo je pobijedio naš član Nino Đurak, ispred Aleksandra Akija Vuckovića - također člana DGK Varaždin. Treće mjesto osvojio je Vjeran Tuhtan iz Disc golf klub Eagle - kluba koji je ujedno bio i organizator Prvenstva.

U ženskoj kategoriji Ana Gorički iz Zagreba je briljirala u sve tri runde i zasluženo odnijela prvo mjesto s čak 22 bacanja prednosti ispred drugoplasirane Jelene Geček iz našeg kluba.

Treća bila Tina Šimenc iz Disc golf klub Lagoda. Prošlogodišnja prvakinja Hrvatske Danica Pajtak iz našeg kluba podbacila je u igri u sve tri runde - te nažalost nije uspjela doći do postolja. Nadamo se kako će se Pajtak vratiti formu za iduća natjecanja.
U Master kategoriji - muški iznad 40. godina pobijedio je također član našeg kluda Radule Raško Mikić, drugi je bio Tomislav Ćavar i Zagreba, a treći Anđelko Zrinski iz Disc golf kluba Stubaki iz Stubičkih Toplica.

U ženskoj Master kategoriji jedina se natjecala Branka Habjanič, također članica kluba. Kod Juniora pobjedu jeodnio Noa Ćavar iz Zagreba, ispred Luke Kruljca i Jana Mokričkog iz Flying Disc Club - Nova Gradiška.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.