Vijesti / Sport

ODBOJKA

3. Memorijal Željka Sovića - Sove: Odbojkašice Bedexa u finalu bolje od Ivanca

3. Memorijal Željka Sovića - Sove: Odbojkašice Bedexa u finalu bolje od Ivanca
Ilustracija

Ovaj turnir uvertira je u ligaška natjecanja, koja počinju idućeg vikenda.

Bedex iz Bedekovčine bio je domaćin završnice 3. memorijalnog odbojkaškog turnira Željka Sovića - Sove, odigranog u subotu 1. listopada.

Prošlonedjeljni turnir, zbog većeg broja ekipa, njih 12, i limitiranog vremena korištenja dvorane, bili su uzrok da se je ovaj turnir morao nastaviti ovoga vikend polufinalnim i finalnim utakmicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvoj utakmici Bedex je pobijedio Ivanec s 2:1 (22:25,25:15,17:15). U drugoj utakmici su Toplice iz Krapinskih Toplica pobjedile Kaštel iz Pribislavca također sa 2:1 (25:23,19:25,15:11). U obje utakmice poražene ekipe su povele sa 1:0, ali su pobjedničke preokrenule rezultat na 1:1 i bile bolje u skraćenom trećem setu.

Iz toga igralo se je sa treće i četvrto mjesto. Ivanec je bio bolji od Kaštela sa 2:0 (25:14,25:20). U "zagorskom" finalu Bedex je relativno lako poveo sa 1:0 (25:15), međutim u drugom setu vodila se ogorčena borba tako da je on ušao u produžetak do 29:27 za Bedex, čime je sa 2:0 postao pobjednik ovog turnira.

Ovaj turnir igra se uvijek pred početak ligaškog natjecanja u 3. i 4, HOL, regija sjever, skupina sjever u kojima nastupaju ekipe sa sjevera Hrvatske, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, koja počinje idući vikend 8. i 9. listopada i svojevrsna je smotra spremnosti za ligaško natjecanje.

Turnir se igra u čast Željka Sovića - Sove, odbojkaškog zanesenjaka, dugogodišnjeg uspješnog igrača i trenera ženskih ekipa OK Varaždin, koji je preminuo prije šest godina.

Trima prvoplasiranim ekipama pripali su pehari koje im je uručio Josip Klein, predsjednik organizatora Odbojkaškog saveza Varaždinske županije, dugogodišnji suigrač i prijatelj Željka Sovića - Sove.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video