Vijesti / Sport

SLIJEDI HAJDUK

Kovačevićeve trupe u Splitu bez Teklića: Neka ovaj put oni napadaju, a mi neka zabijamo

Kovačevićeve trupe u Splitu bez Teklića: Neka ovaj put oni napadaju, a mi neka zabijamo
Davor Javorovic/PIXSELL

Bez najboljeg igrača nogometaši Varaždina putuju u Split.

Naravno da će nam Tekla nedostajati, ali bilo je tako kad smo ostali bez Postonjskog. Teško ga je nadomjestiti, ali uspjeli smo. Tako ćemo i s Teklićem, imamo širok kadar i onaj koji će igrati na Teklićevoj poziciji dati će maksimum, započeo je prije odlaska u goste kod Hajduka trener Varaždina Mario Kovačević.

Nakon remija protiv Istre 1961 na domaćem terenu (1:1), varaždinski prvoligaš ide na gostovanje u Split. Podsjetimo, kad su 'bili' gostovali u Varaždinu slavili su 0:2 iako je domaća momčad bila mnogo bolja.

- Ne bih imao ništa protiv da ovaj put završi obrnuto. Neka oni napadaju i imaju prilike, a mi zabijamo - objasnio je uz osmijeh popularni 'Kova'.

Tad je briljirao Marko Livaja koji se nije 'ni oznojio', a zabio je dva gola za vrijedna tri boda. 

- To je velemajstor. Nemoguće je igrati flastera na njemu, a moramo spriječiti protok lopte jer je on u šesnaestercu 'ubojica'.

Na Poljudu sigurno neće igrati ozlijeđena četvorka - Lamine Ba, Jorgo Pëllumbi, Itsuki Urata i Karlo Perić, dok zbog kartona nema Andrisa Herrere i već spomenutog Teklića. Nakon 11 kola Varaždin je 5. momčad lige sa 16 osvojenih bodova.

- Bio bih najsretniji kad bi protiv svih mogli igrati visoki presing s našim posjedom, ali Hajduk je kvalitetna ekipa. Idemo tamo uživati u nogometu. Još kao igraču mi je tamo bilo gušt igrati, navijačka je kulisa fantastična - zaključio je trener Varaždina.

Susret 12. kola Supersport HNL-a između Hajduka i Varaždina na rasporedu je u subotu, 8. listopada, s početkom u 19 sati i pet minuta na stadionu Poljud u Splitu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video