Vijesti / Sport

HNL SuperSport

U posljednjoj sekundi Varaždin ostao bez boda na Poljudu

U posljednjoj sekundi Varaždin ostao bez boda na Poljudu
Ivo Cagalj/Pixsell

Varaždin se hrabro držao na Poljudu pred 15 tisuća navijača.

Varaždin je danas na Poljudu igrao utakmicu 12. kola HNL-a protiv Hajduka. Susret je završio 2:1 (1:0). 

Od bitnijih izostanaka, Varaždin nije mogao računati na Tonija Teklića zbog tri žuta kartona, dok je kod Hajduka već neko vrijeme zbog ozljede odsutan Nikola Kalinić

Hajduk je u prvih dvadesetak minuta bio puno bolja momčad. Varaždinci gotovo da ni nisu mogli izaći na polovicu Hajduka, a prilike za Splićane redale su se preko Krovinovića, Livaje i Atanasova. Tek nakon polovice prvog dijela, pritisak Hajduka se smanjio i Varaždinci su stabilizirali igru. 

Ipak, u 32. minuti Hajduk dolazi do vodstva i to kako. Livaja je sjajno ubacio s desne strane, a s 11 metara Sahiti škaricama zabija neobranjivo za 1:0 domaćina. Zasigurno jedan od najljepših golova ove sezone. 

Varaždinci odgovaraju preko Pilja, koji u 39. minuti gađa s ruba 16-erca, ali lopta je otišla malo pokraj gola Kalinića. 

Hajduk je u drugom dijelu 'nestao' s terena, a Varaždin je to iskoristio u 73. minuti. Posavec je ubacio, Brodić sjajno zahvatio loptu glavom i zabio pored nemoćnog Kalinića - 1:1. Još jednu odličnu priliku imali su Varaždinci preko Puclina, ali je Sentić, koji je ušao umjesto ozlijeđenog Kalinića, vrlo dobro reagirao u 82. minuti. 

Sudac je utakmicu produžio još osam minuta, a najbolju priliku za Hajduk imao je Elez, ali lopta je otišla preko gola. I onda posljednja sekunda utakmica. Krovinović iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacuje, Livaja prima na drugoj stativi, prebacuje glavom na Awaziema koji zabija za 2:1 za Hajduk. 

Za Varaždin Zelenika je bio na golu, Katanec, Stolnik, Jelenić i J. Stanić činili su zadnju liniju, sredinu su držali Elezi, M. Stanić i Pilj, dok su ofenzivnije postavljeni bili Brodić, Šego i Kolarić. 

Za Hajduk je na golu bio Lovre Kalinić, a u obrani Melnjak, Elez, Awaziem i Mikanović. Sredina splitske momčadi bila je u sastavu Krovinović, Atansov i Fossati, Biuk i Sahiti na krilima, a Livaja u vrhu napada. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video