Vijesti / Sport

repovi nakon utakmice

Sudački eksperti složni: Varaždin je oštećen u utakmici protiv Hajduka!

Sudački eksperti složni: Varaždin je oštećen u utakmici protiv Hajduka!
Ivo Čagalj/Pixsell

Zakazao je glavni sudac Ante Čulina, ali i VAR soba...

Hajduk se u šokantnoj završnici izvukao na Poljudu protiv Varaždina i slavio 2:1 golom Awaziema u posljednjim trenucima igre.

Vezana vijest:

HNL SuperSport U posljednjoj sekundi Varaždin ostao bez boda na Poljudu

Međutim, tko zna kako bi se utakmica odvijala da je ranije na tuširanje otišao talijanski veznjak Marco Fossati jer je prema mišljenju sudačke komisije trebao dobiti dva žuta kartona.

Kao i nakon pobjede na Rujevici, dosta se pričalo o suđenju Hajduku kontra Varaždinaca, a u emisiji Max Sport televizije komentirao ga je i HNS-ov kontrolor Draženko Kovačić. Sudačka komisija nije bila zadovoljna kako je pravdu dijelio mladi Ante Čulina.

- Prekršaj Fossatija u 39. minuti - komisija je sazvala prošli tjedan seminar na kojem su dali upute da se striktno kažnjavaju napadi na službene osobe i da se igrači zaštite od grubih startova - rekao je  je Kovačić i nastavio:

- Ovdje je bila riječ o grubom prekršaju, sudac možda nije vidio dobro tu situaciju. Pomoćni sudac trebao je to sugerirati glavnom sucu. Smatra se da se tu trebao uključiti i VAR. Stav sudačke komisije je da je Fossati trebao dobiti izravni crveni karton. Komisija smatra da suđenje nije bilo na očekivanoj razini - ustvrdio je bivši prvoligaški sudac.

Sudački ekspert u emisiji Stadion na HTV-u, Mario Strahonja, također smatra kako je Varaždin oštećen zbog toga što Marco Fossati nije dobio direktan crveni karton.

- Čulina je mlad i vrlo dobar sudac. I na ovoj utakmici je pokazao da se dobro kreće, da ima jako dobru procjenu prekršaja, no dva puta je pogriješio kod procjene disciplinskih mjera. Najprije Livaji nije pokazao ni žuti karton, a morao je izravnim crvenim kartonom isključiti Fossatija. Taj start ne da je bio za crveni karton, nego je to pod obavezno direktno isključenje. Start je bio grub, brutalan, ulazak Fossatija je pokazao da je imao namjeru napraviti grub prekršaj i začudilo me to da ga Čulina nije isključio - smatra bivši međunarodni sudac.

- No, čak i ako je Čulina pogriješio, VAR soba se morala javiti i sucu dati drugi pregled situacije. Ovakve situacije s VAR sobom su postale prečeste, iz kola u kolo se događaju. Suci u VAR sobi kao da se boje javiti glavnom sucu da je neki faul za isključenje. Mislim da je krajnje vrijeme da Sudačka komisija održi jedan seminar sa sucima na tu temu jer je previše grešaka - kaže 'oko sokolovo'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video