Vijesti / Sport

hrvatski kup

FOTOGALERIJA Nogometnu feštu u Cvetkovcu kod Ludbrega nije pokvarila ni visoka pobjeda Hajduka

FOTOGALERIJA Nogometnu feštu u Cvetkovcu kod Ludbrega nije pokvarila ni visoka pobjeda Hajduka
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Hajduk i Tehničar u Cvetkovcu odigrali su utakmicu 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Kao i Dinamo nedavno u Jarmini, i Hajduk je uspješno apsolvirao svoj prvi, uobičajeno najjednostavniji zadatak Kupa Hrvatske (tu nikad nisu zapeli).

Utakmica Hrvatskog kupa Cvetkovec - Tehničar, 12.10. 2022. Cvetkovec - Hajduk

U šestaestini finala desetkovani Splićani su na stadionu Stari breg u Cvetkovcu, selu od 153 stanovnika smještenom između Koprivnice i Ludbrega, uvjerljivo svladali Tehničar, momčad koja se natječe u 4. hrvatskoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, petom rangu hrvatskog nogometa.

Šareni sastav

Bio je to velik događaj za domaći klub koji je jedno vrijeme igrao i 3. HNL, ali u ligi nisu mogli opstati zbog nedovoljnog broja mlađih kategorija. No, treba istaknuti da u Tehničaru naslov hrvatske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica slave u posljednje tri od četiri sezone. Zanimljivo, klub su 1974. godine osnovali zaposlenici tvrtke koja je radi uredsku opremu, a Hajduk su ugostili s montažnim tribinama te s druženjem s navijačima u montažnom šatoru nakon susreta.

Vratimo se na susret. Hajduk je igrao u šarenom sastavu. U Cvetkovec nisu doputovali ozlijeđeni Grgić, Čolina, Awaziem te Lovre i Nikola Kalinić, dok su Livaja i Elez dobili poštedu. U dresu Tehničara je svoj posljednji nastup u karijeri, zanimljivo, upisao 43-godišnji Kruno Lovrek koji je 2005. godine u dresu Hajduka osvojio naslov HNL prvaka. Baš je prikladno da se u niželigaškom nogometu oprostio protiv kluba s kojim je doživio najveći uspjeh svoje karijere. U 19. minuti igre je napustio igru uz gromoglasan i dugotrajan pljesak publike te ceremoniju koja je nakratko zaustavila utakmicu.

Nesretno je Tehničar primio prvi pogodak u samom početku susreta, točnije, zabili su ga sami sebi. Stoper domaćih Saša Vukonić je nakon Hajdukovog udarca iz kuta već u šestoj minuti susreta u petercu jako nespretno reagirao, lopta ga je pogodila u koljeno i ušla u mrežu domaće momčadi. Tempo je malo zastao uz Lovrekov oproštaj, ali Hajduk se u drugom dijelu prvog poluvremena vratio u svoj ritam i povećao vodstvo. U 23. minuti Kalik se potkrao iza leđa obrane Tehničara te u sredini uposlio Jana Mlakara koji s par metara lako gađa u nebranjenu mrežu za 2:0. Brzo je Mlakar, samo dvije minute nakon prvog, zabio i svoj drugi pogodak, sjajno je glavom trznuo i poentirao nakon isto tako vrlo dobrog centaršuta Melnjaka. Mogao je Mlakar do hat-tricka u pet minuta, no njegov pogodak u 28. je bio poništen zbog zaleđa Biuka u prethodnom dijelu akcije.

Kiks Dimitrova

Za Tehničar je sve izgledalo beznadno jer uopće nisu prijetili, no nada se otvorila u 31. minuti kad je Hajdukov bugarski stoper Kristian Dimitrov prvo neobjašnjivo poklonio loptu Bačiju a onda ga u jedan na jedan situaciji pokosio s leđa i zasluženo dobio crveni karton. Do kraja poluvremena domaćin je uz brojčanu nadmoć stvorio i jednu opasnost kad je nakon kvalitetne akcije u 39. minuti Pukštas klizećim startom spasio čist pogodak Tehničara. No i s igračem manje Hajduk je bio nadmoćan. Uspjeli su bijeli doći do 5:0 preko Josipa Vukovića u 61. i Ivana Šarića u 65. minuti. Tehničar je ipak uspio doći do utješnog pogotka iz kaznenog udarca kad je Atanasov napravio prekršaj unutar 16 metara, a s bijele točke je u 69. precizan bio Tomislav Hudak za veliko veselje domaćih navijača

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/uzivo-hajduk-gostuje-kod-petoligasa-nema-livaje-krovinovic-na-klupi-1624775 - www.vecernji.hr

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video