Vijesti / Sport

oproštaj od nogometa

PODRAVSKI AS Krunoslav Lovrek oprostio se od nogometa na utakmici protiv Hajduka

PODRAVSKI AS Krunoslav Lovrek oprostio se od nogometa na utakmici protiv Hajduka
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Karijera koja je mogla biti i veća da ju nije zaustavila ozljeda. Ali svi se sjećaju Krune u tandemu s Mandžukićem.

Nogometaša Krunu Lovreka, kao dječaka, u Podravini je pronašao pokojni Željko Koka Smolek. Pogledao ga je jednu utakmicu i vidio sve što mu treba – Lovrek je imao okret, brzinu, dribling, realizaciju, pišu Sportske novosti.

Jučer se u Kruno Lovrek, s brojem 19 na leđima, u utakmici Hrvatskog kupa između Tehničara i Hajduka, oprostio od profesionalnog nogometa. Nakon više od 25 godina igranja, završila je jedna velika karijera.

Sa Zagrebom je 2001. godine osvojio povijesnu titulu prvaka, 2003. zaputio se u Osaku, a zatim u Hajduk. Do jučer je bio jedini igrač Hajduka iz te generacije koji je još aktivno igrao nogomet. Podsjećamo, te 2005. godine Hajduk je posljednji put slavio titulu. Nakon Hajduka uputio se u Lierse, a iz Belgije ponovno u Hrvatsku – u Sesvete.

U tom razdoblju mijena je bila stalna, čekala se eksplozija. I to se dogodilo. Odlučio se vratiti u NK Zagreb, a Ćiro Blažević složio je tandem Lovrek – Mandžukić. To se pokazalo kao ubojita kombinacija. Lovrek je sezonu završio s 18 golova, a Mandžukić s 11.

Uskoro je Mandžukić otišao u Dinamo, a Lovrek je nastavio zabijati u dresu Zagreba. U jesenskom dijelu zabio je 14 golova u 18 utakmica. A onda se dogodila ozljeda na dvoranskom prvenstvu Hrvatske koje se igralo u zimskoj stanci. Te je zime imao ponudu Deportiva la Corune, ali nikad više nije igrao tako dobar nogomet.

Kasnije je prodan Eskisehirsporu za pola milijuna eura, a u Turskoj je u 16 utakmica zabio pet golova. U pravu formu vratio se tek prelaskom u Južnu Koreju. Tamo je za Hyundai zabio 21 gol u dvije sezone. Prije 6 godina vratio se u Hrvatsku, u podravski kraj te igrao za Tehničar Cvetkovec, pišu Sportske

Jučer je tako, jedna velika karijera, koja je mogla biti i veća, došla svom kraj. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.