Vijesti / Sport

3. NL Sjever

Varteks je u proteklom kolu pobijedio vodeći Radnik, Bumbari se učvrstili u vrhu

Varteks je u proteklom kolu pobijedio vodeći Radnik, Bumbari se učvrstili u vrhu
NK Varteks

Križevčani su do subote bili jedina neporažena momčad, a Bumbari su pokazali da su spremni za najviše ciljeve.

Varteks je u proteklom 11. kolu 3.NL Sjever na Slobodi uzeo tri boda protiv Radnika iz Križevci. Pobjednički gol zabio je Tihomir Šoštarić iz jedanaesterca u 55. minuti. 

Uspjeh Varaždinaca tim je veći jer, osim što su pobijedili dosad neporaženu momčad, od 65. minute igrali su s igračem manje s obzirom na to da je Dorian Mikičić zaradio crveni karton. 

Varteks se sada učvrstio u vrhu tablice. Nalazi se na trećem mjestu s 22 boda, 4 manje od Radnika i 5 bodova manje od sada vodećeg Poleta iz Svetog Martina na Muri. 

Do kraja jesenskog dijela prvenstva ostala su samo tri kola. U sljedećem Varteks gostuje kod Rudara u Murskom Središću, zatim slijedi Koprivnica kod kuće, a za kraj jesenskog dijela Bumbari će gostovari u Domašincu kod Dinama. 

S gol razlikom od +11, Varteks u prvom dijelu sezone igra vrlo uvjerljivo. Osim lošijeg starta u prva dva kola, Bumbari su u prvenstvu zabilježili jedan kiks, a to je remi protiv Podravine, momčadi koja je u tom trenutku bila posljednjeplasirana momčad. 

Povratak Tihomira Šoštarića u redove kluba (trenutno prvi strijelac lige s 9 pogodaka), uz nekoliko novih, mladih igrača, potaknutih senatorima, učinilo je da Varteks igra jednu svojih od najboljih polusezona. Trener Nikola Goričanec našao je dobar balans između 'starih' i mladih te posložio momčad koja igra oku ugodan nogomet. 

Bumbari su sada posve koncentrirani na prvenstvo s obzirom da su iz Hrvatskog kupa ispali u pretkolu od Nedelišća nakon penala krajem kolovoza, a u četvrtfinalu Županijskog kupa bolja je bila Bednja s 2:1. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video