Vijesti / Sport

NAKON DVA PORAZA

Varaždinski rukometaši vratili se pobjedama: Na teškom gostovanju kod Zameta uzeli dva boda

Varaždinski rukometaši vratili se pobjedama: Na teškom gostovanju kod Zameta uzeli dva boda
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

U posljednje tri minute ušlo se s izjednačenim rezultatom, ali ovaj su puta Dabrovi prelomili utakmicu u svoju korist.

Na teškom gostovanju u Rijeci rukometaši GRK Varaždina 1930 slavili su protiv domaćeg Zameta s 32:29 (13:12). Bili su u vodstvu gotovo cijeli susret i pokazali karakter te tu prednost sačuvali do posljednjeg sučevog zvižduka bez obzira na protivnike koji su nekoliko puta izjednačavali.

Nakon dva poraza kod kuće protiv Nexea (42:27) i Dubrave (33:30), vratili su se izabranici Emersona Žnidarića pobjedama. Već u petoj minuti u Rijeci imali su četiri gola prednosti (5:1), ali uspjeli su domaći rukometaši izjednačiti u 18. minuti (7:7). No, Dabrovi su nastavili dalje i odvojili se serijom 3:0 (10:7), ali u 27. minuti opet domaći izjednačuju (11:11) da bi na poluvremenu bilo 13:12 za goste.

U drugom dijelu su varaždinski rukometaši cijelo vrijeme održavali prednost. Bili su blizu domaći u 41. minuti kad su došli na gol zaostatka (21:20), a u 54. i 57. minuti su uspjeli i izjednačiti (28:28, 29:29), ali prelomili su Dabrovi u svoju korist i opet serijom 3:0 završili utakmicu te slavili 32:29.

Najraspucaniji je u redovima gostiju bio Fran Tomašić s osam zabijenih golova, a u stopu ga je pratio Petar Sklepić koji je zabio sedam golova. Četiri je zabio Tin Šestak, po tri su dodali Luka Trojko, Martin Marčec i Tin Tompić te po dva gola Antonio Budinski i Lovro Puček. Na golu je Tin Herceg imao pet, a Domagoj Črnila sedam obrana.

Idućeg vikenda su ponovno na gostovanju, a u sklopu 8. kola Paket 24 Premijer lige gostuju kod Rudara u Rudama. Utakmica je na rasporedu u subotu, 5. studenog, s početkom u 18 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video