Vijesti / Sport

nogometni klub

ANKETA Završila je HNL polusezona: Jeste li zadovoljni rezultatom Varaždina?

ANKETA Završila je HNL polusezona: Jeste li zadovoljni rezultatom Varaždina?
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Glasati možete u tekstu.

Varaždin nije uspio u cijelosti odigrati sva kola u jesenskom dijelu polusezone HNL-a. U tome ih je zaustavila Gorica u posljednjem kolu. Naime, oni su zatražili odgodu utakmice zbog previše igrača zaraženih koronavirusom. 

Jeste li zadovoljni rezultatom Varaždina u jesenskom dijelu sezone?

Rezultati
  • Rezultat je iznad očekivanja   145 (64%)
  • Rezultat je u skladu s očekivanjima   29 (13%)
  • Moglo je i bolje   44 (20%)
  • Rezultat je ispod očekivanja   7 (3%)
Vrati se na glasanje

Cijela situacija ide u prilog više Gorici nego Varaždinu. Gorica je posljednja momčad prvenstva sa samo sedam osvojenih bodova u 16 utakmica. S druge strane, NK Varaždin je jedno od ugodnih iznenađenja HNL-a. Nalaze se na petom mjestu s 22 bodova nakon 16 odigranih susreta. 

Varaždinci su imali nekoliko dojmljivih partija u protekla četiri mjeseca. Dinamu su kod kuće uzeli bod, pokazali su bolju igru u obje utakmice protiv Hajduka (ali su obje i izgubili), dok je najveća pobjeda došla nedavno - Osijek je pao u Varaždinu s 4:1. 

Možda je Varaždin najviše izgubio u utakmicama protiv Rijeke, momčadi koja je dugo vremena provela na dnu ljestvice i cijelu polusezonu nalazi se u lošoj formi. Sada slijedi stanka od otprilike 2 i pol mjeseca, a očekivanja za proljeće porasla su sukladno  rezultatima i stanjem tablice. 

Četvrto mjesto koje će vjerojatno voditi u Europu iz ove pozicije za Varaždin ne izgleda daleko. Slaven Belupo koji drži četvrto mjesto ima četiri boda prednosti, ali i utakmicu više. Čini se da će u samom vrhu ostati nedodirljivi Dinamo, Hajduk i Osijek. 

Ove polusezone u Varaždinu se isprofiliralo nekoliko igrača. Najbitniji je svakako Tonio Teklić, veznjak je zabio 4 gola i dodao jednu asistenciju, a u većini utakmica bio najopasniji igrač Varaždina. Valja napomenuti da je Varaždin nakon samo mjesec dana prvenstva zbog ozljede ostao bez kapetana i, do tada, najbitnijeg igrača - Igora Postonjskog

Vrlo dobru rolu u 16 utakmica HNL-a odigrali su i Brodić, Šego, Puclin, Ba, Jelenić, Kolarić i na vratima većinu vremena vrlo sigurni Zelenika. 

Proljetni dio sezone počinje 21. siječnja 2023. godine, a Varaždin će put prema Europi započeti domaćom utakmicom protiv Lokomotive. Još nije poznat datum odigravanja odgođenog susreta protiv Gorice. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video