Vijesti / Sport

novogodišnja utrka

Pridružite se najdugovječnijoj varaždinskoj utrci i dočekajte Novu godinu na drugačiji način – trčeći u dobrom društvu

Pridružite se najdugovječnijoj varaždinskoj utrci i dočekajte Novu godinu na drugačiji način – trčeći u dobrom društvu
Varaždinski.hr

Utrka starta 1. siječnja točno u ponoć...

Još ne znate kuda za Novu godinu? Ne brinite, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ima rješenje – najluđu noć u godini provedite u rekreaciji i dobrom društvu. Naime, otvorene su prijave za najdugovječniju utrku u Varaždinu, 44. Novogodišnju utrku, u kojoj mogu sudjelovati svi koji u Novu godinu žele ući na nešto drugačiji način.

Kako poručuje Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, u Novogodišnjoj utrci mogu sudjelovati svi građani, rekreativci, trkači, stari i mladi, neovisno o tome jesu li članovi nekog atletskog kluba i bave se trčanjem ili se jednostavno žele u njemu okušati.

- Novogodišnja utrka u svoja je 44 izdanja postala svojevrsna varaždinska tradicija. Budući da smo sigurni da nema boljeg načina za ulazak u Novu godinu od spoja rekreacije i dobrog društva, pozivamo sve građane da nam se pridruže i budu dio vesele ekipe koja će u 2023. godinu utrčati – rekla je Sitar.

Utrka starta 1. siječnja točno u ponoć s Trga kralja Tomislava, a ruta prolazi Franjevačkim trgom, ulicama Andrije Kačića Miošića, Stanka Vraza, Zrinskih i Frankopana, Miroslava Krleže, Zagrebačkom, Cesarčevom i Preradovićevom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Vladimira Nazora, te do cilja, Trga kralja Tomislava ponovno prolazi ulicama Stanka Vraza, Andrije Kačića Miošića i Franjevačkim trgom. S obzirom da je dionica kraća od 5 kilometara, sudjelovati mogu zaista svi.

Prijave za Novogodišnju utrku, koju organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uz suorganizaciju Atletskog kluba „Sloboda” Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, moguće su do utorka, 27. prosinca do 23.59 sati na linku OVDJE, a valjane su po uplati startnine koja će biti vidljiva najkasnije do srijede, 28. prosinca.

Startnina iznosi 105 kuna, odnosno 14 eura i uplaćuje se na račun Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Graberje 31, 42000 Varaždin, IBAN: HR3523600001502907846 Zagrebačka banka d.d., SWIFT (za uplate iz inozemstva): ZABAHR2X, model: 00 ili 99, poziv na broj: 01012023. Pod opis plaćanja potrebno je upisati ime i prezime sudionika, godinu rođenja i grad.

Ako uplaćujete startninu za više osoba, potrebno je navesti podatke za svakog sudionika, a ako je pak popis predugačak, iz Zajednice mole da podatke pošaljete putem e-maila: [email protected].

Organizator osigurava 500 startnih paketa koji uključuju startni broj, čip, elektronsko mjerenje vremena, dri-fit majicu dugih rukava, unikatnu finišersku medalju i poklon sponzora, a osigurane su i policijska pratnja te pratnja vozila hitne pomoći.

Za najbolje trkače tu su i vrijedne nagrade i to 300 eura za prvo mjesto, 200 za drugo i 100 za one koji završe na trećem mjestu. Vremenski limit za završiti utrku je 60 minuta, no očekuje se da će najbrži na cilj stići za manje od 15 minuta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video