Vijesti / Sport

HRVATSKA JE U POLUFINALU! Dalić: 'Ovo je pobjeda za hrvatski narod!'

HRVATSKA JE U POLUFINALU! Dalić: 'Ovo je pobjeda za hrvatski narod!'
Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatska je pobijedila Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! Pobjednik je odlučen (opet!) nakon izvođenja jedanaesteraca...

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras je pobijedila Brazil u četvrtfinalnom susretu Svjetskog prvenstva u Kataru. Pobjednik je dobiven tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

U regularnom dijelu rezultat je bio 0:0. U produžecima je Brazil poveo u prvoj minuti nadoknade prvog produžetka, pogodak je postigao Neymar. No u nastavku Hrvatska poravnava, pogotkom Brune Petkovića u 117. minuti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvođenje jedanaesteraca počelo je odlično za Hrvatsku, Livaković je skinuo već prvi udarac Brazila s bijele točke, pucao je Rodrygo. Hrvatski reprezentativci bili su sigurni (Vlašić, Majer, Modrić, Oršić), a onda, nakon što su pogodili CasemirPedro, četvrti Brazilac, Marquinhos, pogađa vratnicu. Za veliko slavlje Hrvatske i veliku tugu Brazila.

Pratila se utakmica u cijeloj Hrvatskoj, cijeloj Varaždinskoj županiji i cijelom Varaždinu. Kiša je omela navijanje na Korzu, no drhtilo se zato u domovima ili u kafićima. Na kraju i slavilo!

Hrvatska je među najbolje četiri momčadi svijeta. U polufinalu je čeka pobjednik večerašnje utakmice između Nizozemske i Argentine. 

- Ovo je pobjeda za hrvatski narod! - rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice. - Svaka čast dečkima. Ovo je Hrvatska. Kad treba, kad je najvažnije! Ponos, hrabrost, vjera, domoljublje i Hrvat uvijek uspije. Svi su dali svoj maksimum, od prvog do zadnjeg. Ali ovo nije naš kraj, idemo dalje!

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video