Vijesti / Sport

USPJEH VATRENIH

Marjan Mrmić u svojoj kolekciji ima sve tri hrvatske medalje sa svjetskih prvenstava!

Marjan Mrmić u svojoj kolekciji ima sve tri hrvatske medalje sa svjetskih prvenstava!
Igor Kralj / PIXSELL

Varaždin je dao još jednog važnog člana stružnog stožera Vatrenih. I to nije sve...

Nakon još jednog velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, osvajanja brončane medalje na svjetskom prvenstvu u Kataru, u prvome planu su, naravno, igrači te njihov izbornik Zlatko Dalić. Varaždinci se vole ponositi time da je Dalić odabrao upravo njihov grad kao svoj drugi dom, nakon Livna, u kojem je rođen. No u stručnom stožeru ove reprezentacije još je jedno varaždinsko ime. Riječ je o Marjanu Mrmiću.

Štoviše, Mrmić - rođeni Siščanin, domom također Varaždinac, koji je u Varteks došao 1993. i kasnije se još dva puta vraćao - u svojem posjedu sada ima sve tri medalje koje je hrvatska nogometna reprezentacija osvajala na svjetskim prvenstvima. Mrmić je kao pričuvni vratar reprezentacije 1998. osvojio broncu u Francuskoj, dok je u Rusiji 2018., jednako kao i sada u Kataru 2022., dio stručnog stožera kao trener vratara. Koliko je njegova uloga važna može se vidjeti i po tome što su istaknute uloge u hrvatskoj reprezentaciji na posljednja dva svjetska prvenstva imali upravo vratari - Danijel Subašić i Dominik Livaković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim Mrmića, jedina osoba koja ima sve tri medalje također je vezana uz Varaždin. Riječ je o Draženu Ladiću. Prvi vratar reprezentacije 1998. u Francuskoj, a u Rusiji i Kataru član stožera kao trener, rodom je iz Čakovca, a klub iz kojeg je potekao bio je Varteks. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.