Vijesti / Sport

Doček brončanih

FOTO/VIDEO Spektakularan doček Zlatka Dalića na Korzu, Varaždinci napunili centar grada

FOTO/VIDEO Spektakularan doček Zlatka Dalića na Korzu, Varaždinci napunili centar grada

Dolazak brončanih sa Svjetskog prvenstva u Kataru!

Od 16 sati na glavnom varaždinskom trgu započeo je doček brončanog Zlatka Dalića i još petorice koji su činili stožer Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Doček Zlatka Dalića na varaždinskom Korzu

Osim Dalića tu bi trebali biti i Marjan Mrmić, Eduard Rod, Dejan Redžaj, Miroslav Jamnić i Neven Golubar. Korzo je već od 15:30 sati bilo dobro ispunjeno, a sve je kulminiralo izlaskom na scenu prvih bendova. 

16:20 - Glazbeni program i zagrijavanje započele su Dobre vibracije, a zatim je na pozornicu izašao Ivan Dečak (Vatra). Zaprešić Boysi sljedeći su na redu da dodatno zagriju atmosferu. Prve fotografije možete vidjeti u našoj fotogaleriji 

16:35 Mnogobrojni okupljeni skandiraju: 'Zlatko Dalić, Zlatko Dalić'

16:40 Krenulo je 'Srce vatreno' desetak baklji gori na Korzu, a zatim pjevaju i novu pjesmu 'Jutrom kad se budim'. 

16:45 Zlatko Dalić došao je na pozornicu i uz pjesmu Zaprešić Boysa slavi s tisućama Varaždinaca.

16:48 Osim izbornika Zlatka Dalića tu si i brončani Dejan Redžaj, Eduard Rod, Marjan Mrmić, Neven Golubar i Miroslav Jamnić. 

16:50 Dalić se obraća okupljenima:

- Hvala svima što ste ovdje po ovoj zimi. Osvojili smo broncu, ona je za mene kao zlatna. Vidim puno mladih ljudi ovdje i mislim da su naši nogometaši uzor vama i kako treba živjeti te koje vrijednosti zastupati. U životu ništa nije nemoguće. Oni su se borili, pokazali su hrabrost, poniznost i skromnost, vjeru i domoljublje. Sve im se vratilo ovim rezultatom. Ovo je moja Hrvatska, u zajedništvu i ne može mi nitko u Hrvatskoj zabraniti da zahvalim braniteljima, pogotovo našim Pumama.

- Ponosan sam i sretan što sam izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Sve zasluge idu našim igračima. Dokaz sam da se sve može napraviti, krenuo sam iz malog mjesta, ali ostvario sam svoj san. Pošteno pristupajte, radite i sve će vam se vratiti. Vaš dolazak pokazuje vašu ljubav i emocije. Ovo je Hrvatska koju ja živim i želim. Iznad svih - Hrvatska - kazao je Dalić. 

- Uvijek je bitno mladost i iskustvo. Pred nama su kvalifikacije za EP u Njemačkoj, a to je kao da igramo doma. Za to živim i čekam. U lipnju je finale Lige nacija i tu zaista imamo nadati se pravom rezultatu. U rujnu igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, napravit ću sve da tada igramo utakmicu u Varaždinu. Varaždin to zaslužuje, to je moj grad. Ja nisam rođen ovdje, ali ovaj grad mi je dao sve. Došao sam prije 30 godina i zahvalan sam na svemu. Iz Livna sam, ali sam i Varaždinec - naglasio je Dalić. 

- Ako nemaš pravi tim oko sebe kao što imam ja, onda si nitko i ništa. Uz njih i igrače, ja sam treći na svijetu. Hvala vam - zaključio je Dalić. 

16:55 Prisutnima se obratio i Marjan Mrmić, trener vratara koji iza sebe već ima tri medalje sa SP-a.

- Donijeli smo ovu brončanu medalju, treću sveukupno. Zahvaljujem svima u stručnom stožeru i igračima. Živjeli smo mjesec dana kroz reprezentaciju kao obitelj. Nije bilo nikakvih problema i došlo je do ovog rezultata. Bez starijih igrača ne bi uspjeli doći do velikog uspjeha. Vidjeli smo i mlađe igrače koji su uspjeli iznijeti teret. Vjerujem da će to biti jedna okosnica za sljedeće godine reprezentacije - kazao je Mrmić. 

17:00 Zaprešić Boysi napravili su zajedničku fotografiju s Dalićem i ekipom te okupljenima, a zatim su zapjevali Thompsonovu 'Lijepa li si'. Zapaljeno je desetak baklji. 

17:05 Vatromet iznad centra grada, a Zaprešić Boysi nastavili su s glazbenim programom s pjesmama 'Neopisivo', '8 slova', 'Samo je jedno'...

VIDEO dočeka pogledajte >>> OVDJE 
 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.