Vijesti / Sport

Damir Krznar o izborniku

'Dala luđak! Danas ga ne mogu povezati s Dalićem iz igračkih dana, vragu je iz torbe ispao'

'Dala luđak! Danas ga ne mogu povezati s Dalićem iz igračkih dana, vragu je iz torbe ispao'
Udruga Đuro Kulčar

'Tada je tek došao u Varaždin. Ta njegova karikirana želja da 'kajka' je bila fantastična i sad ju je čak i dobro uhvatio. Vidim ja da se on tu lomi, da je puno više Varaždinac nego Livnjak', rekao je bivši igrač Varteksa.

Damir Krznar gostovao je nedavno u Podcastu Inkubator. Nekadašnji igrač Varteksa, Dinama i zaprešićkog Intera, danas trener slovenskog Maribora, bio je suigrač izbornika Zlatka Dalića u varaždinskim danima.

U baroknom je gradu igrao od 1992. do 1995. godine, a otkrio je i kako mu je tamo bilo najbolje. 

- U Varteksu su moji prvoligaški počeci i nekako me vežu najljepša sjećanja za taj period - započeo je Krznar pa iznenadio komentirajući Dalića:

- Dala luđak! Ja ga nikako danas u ovoj ulozi, tu njegovu ozbiljnost, staležnost i mirnoću ne mogu povezati s Dalićem iz igračkih dana. Ma vragu iz torbe ispao. On je bio prvi animator, uvijek zafrkancija. Tada je tek došao u Varaždin. Ta njegova karikirana želja da 'kajka' je bila fantastična i sad ju je čak i dobro uhvatio. Vidim ja da se on tu lomi, da je puno više Varaždinac nego Livnjak. Dala je bio motor tog Varteksa. Praktički, mi smo iz treće lige raspadom Jugoslavije ušli u prvu. Dala je bio taj, uz Beseka, drugi kapetan i zaista je nas klince vodio na 'joystick'. Tehnički jako dobar igrač.

Kaže da se još nisu čuli nakon što se kući vratio s broncom.

- Čekam da se sretnemo pa da mu čestitam - zaključio je Krznar.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video