Vijesti / Sport

varaždinska atletičarka

Jana Koščak srušila Blankin rekord: Joško Vlašić analizirao je varaždinsku atletsku nadu

Jana Koščak srušila Blankin rekord: Joško Vlašić analizirao je varaždinsku atletsku nadu
Goran Stanzl/Pixsell/HOO

'Mala je sjajna, čini se da u sedmoboju može doseći sam svjetski vrh', velike riječi za mladu Varaždinku imao je Vlašić.

Mlada varaždinska atletičarka Jana Koščak proteklog je vikenda srušila juniorski dvoranski rekord skočivši 190 centimetara. Time je oborila rekord Blanke Vlašić iz 2000. godine kada je Splićanka skočila 183 centimetara.

Sada je Slobodna Dalmacija nazvala Joška Vlašića, Blankinog oca i trenera, koji je poslao nekoliko ohrabrujućih poruka mladoj Varaždinki.

- Mala je sjajna, daleko od toga. Nisam je vidio uživo kako skače ni u dalj ni u vis. Ali kažem da su ti rezultati u odnosu na njezine godine odlični. Vidio sam njezinu fotografiju. Ne mogu steći potpuni dojam, ali čini mi se da biološki prati to vrijeme, nije preuranjeno sazrela što je jako dobro, ali to mi je samo dojam. Čini se da je biološki mlada. To je vrlo bitno - počeo je analizu Vlašić.

- Sad, ne vidim tehniku trčanja, skoka u dalj, skoka u vis. Ono što je vrlo bitno, što će nju definirati, jest ono što će dalje raditi, ali je više definira ono što je do sada napravila. Koji operatori koje stresnosti su upotrebljeni da dođe na ovaj nivo. Ako su sačuvani operatori najviše stresnosti tu ima još puno prostora, ako su ispucani, trebat će neke nove operatore. Tu je sada ta igra u koju teško mogu ući sa strane.

Odgovorio je i na pitanje treba li ostati u sedmoboju.

- Čini mi se da u sedmoboju može doseći sami svjetski vrh. U tom smislu bi bilo bolje da se još neko vrijeme drži sedmoboja, a onda da se kristalizira koja je njezina disciplina. U skoku u vis, konkretno, nije dovoljno više skočiti jednom preko dva metra, nego stalno skakati preko dva metra ako želiš "kruh svagdašnji" – kazao je Joško Vlašić za Slobodnu Dalmaciju.
 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video