Vijesti / Sport

SUPERLIGA

U susjedskom derbiju Centrometal bolji od Kitro Varaždina

U susjedskom derbiju Centrometal bolji od Kitro Varaždina
Ok Kitro Varaždin/Facebook

U doigravanje ulazi prvih četiri momčadi, isto tako i u europske kupove pa je za oba kluba ovo bilo mnogo više od lokalnog derbija

U subotu, 21. siječnja, u Varaždinu je, u sklopu prvog kola nastavka prvenstva, odigran susjedski derbi Kitro Varaždina i Međimurje Centrometala.

Rijetko je kad njihov međusobni susret nosio toliko toga. Međimurci su prvi dio završili na četvrtom mjestu s pobjedom i bodom više od Varaždinaca. U doigravanje ulazi prvih četiriju momčadi, isto tako i u europske kupove. Stoga je za oba kluba ovo bilo mnogo više od lokalnog derbija. Varaždinci su pobjedom mogli prestići Centrometal, gosti su pobjedom mogli pobjeći na dvije pobjede viška, koje bi Varaždinci jako teško stigli do kraja prvenstva.

Mnogo bolje su utakmicu otvorili Međimurci. Martinko je blokom jedan na jedan donio prednost od 10:5. Odličnom igrom u napadu prednost je rasla. Nakon novog bloka Vinceka domaći trener kod 10:17 koristi drugi time-out. Imali su gosti rješenje za sve situacije i sa 25:18 uvjerljivo dolaze do prvog seta. Par lošijih reakcija na prijemu gostiju donosi Varaždinu prednost od 7:3 na početku drugog seta. Proigrali su domaćini u tim trenucima i sredinom seta vodili 16:10. Ista je prednost i kod 23:17. Uspjeli su Međimurci smanjiti na dva poena prednosti no ipak domaći sa 25:22 poravnavaju na 1:1 u setovima.

Bolje su domaći ušli u treći set i poveli 4:2. Međimurci tada na servise Zelenike rade preokret, ubrzo vode 10:5. Radoš odličan na prijemu, Juras i Šućur imali su par odličnih napada i sredinom seta prednost raste. Varaždinci, sve manje sigurni u sebe, više nisu ozbiljno prijetili i Međimurci s 25:17 dolaze do 2:1 u setovima.

Isto se nastavlja i četvrti set. Domaći trener je potrošio oba time-outa već do 4:9. Gostima je baš sve polazilo za rukom. Prednost je samo rasla i slavlje na klupi gostiju počelo je dosta prije kraja seta. Završilo je servisom Jurasa za nestvarnih 25:11. Bila je ovo odlična partija svih igrača Centrometal, ali valja posebno istaknuti sjajnu igru Peterlina koji je nalazio rješenja u svim situacijama.

Tako Centrometal sa skorom 9-3 ostaje na četvrtom mjestu s dvije pobjede više nad petoplasiranim Kitro Varaždinom.

OK KITRO VARAŽDIN – OKM CENTROMETAL 1 : 3 (18:25, 25:22, 17:25, 11:25)
Arena Varaždin
Suci: Muha, Bardić (oba Osijek)
Varaždin: Mandura, Mamić, Ličina, Miklaušić, Oršolić, Jakovac, Čilaš, Dautbašić, Mezak, Mišlov, Ivić, Željko Đolonga (trener Ivica Đolonga)
Centrometal: Šućur, Vincek, Krstanović, Lučić, Juras, Martinko, Novak, Peterlin, Jengić, Zelenika, Radoš, Vuk (trener Novak)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video