Vijesti / Sport

DERBI SJEVERA

POBJEDA Prva tri boda u nastavku sezone: Banovec izborio penal, Teklić srušio 'farmaceute'

POBJEDA Prva tri boda u nastavku sezone: Banovec izborio penal, Teklić srušio 'farmaceute'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Iako je sve 'mirisalo' na remi, u posljednjoj etapi utakmice tri su boda kod kuće uzeli varaždinski nogometaši.

Nakon dva remija u nastavku sezone, stigla je i - pobjeda! I to na domaćem terenu gdje je Varaždin 1:0 (0:0) golom Teklića iz penala u smiraj utakmice slavio protiv rivala iz Koprivnice, Slaven Belupa.

Nogometna utakmica Varaždin - Slaven Belupo (27.01.2023.) Varaždin - Slaven Belupo

Iako nije bilo golova, dobar je nogomet u prvih 45 minuta gledala varaždinska publika. Prvi su zaprijetili gosti kad je s desne strane u 11. minuti stigao neugodan ubačaj, odbio ga je Zelenika prema petercu, a tamo je bio Mihalić koji je pucao pokraj gola.  Još su jednu dobru priliku imali u 20. minuti 'farmaceuti' nakon što je odlično ubacio Kvržić, a Hoxha nije uspio iskontrolirati loptu te je butinom samo malo zagrijao Zeleniku koji se nakon dvije utakmice vratio na gol Varaždina.

Imao je i Varaždin izleta preko bokova, stvarali su probleme gostujućoj obrani Teklić i Šego, a u 28. minuti upravo se Šego namjestio na lijevu nogu i s 15-ak metara zapucao prema golu iskosa s lijeve strane, ali lijepom je paradom sve smirio Čović

Do kraja poluvremena još su u lijepu kontru krenuli domaći u 40. minuti, Brodić je propustio loptu za Teklića i Elezija na desnoj strani, makedonski reprezentativac okrenuo se i opalio lijevom nogom, ali otišlo je to preko gola.

U drugom dijelu nismo vidjeli neki pomak što se akcije na terenu tiče. Mijenjali su Zekić i Kovačević, a pravim su se džokerima pokazali oni s klupe - Varaždina. Tako je u 88. minuti na lijevoj strani na podu završio Banovec, a zbog starta Hoxhe na bijelu je točku pokazao Titlić. Odgovornost je preuzeo Tonio Teklić i snažno opalio skoro po sredini gola te tako prevario Čovića za vodstvo.

Varaždin - Slaven Belupo 1:0 (0:0)
89' Teklić 11m (1:0)
Gledatelja: 600
Suci: Jakov Titlić (Hrvace), Goran Perica (Šibenik), Vice Vidović (Split); VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), AVAR: Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina)
Žuti kartoni: Varaždin - 
         Slaven Belupo - Jambor (32'), Soldo (37'), Bosec (75')

NK Varaždin (4-3-3)

Zelenika - Stanić (71' Urata), Jelenić, Pëllumbi, Kolarić - Elezi (71' Banovec), Puclin, Pilj - Teklić (90'+2' Stolnik), Brodić (82' Šaranić), Šego (82' Domjanić)

Trener: Mario Kovačević

NK Slaven Belupo (4-2-3-1)

Čović - Kvržić, Christopoulos, Soldo, Bosec - Jambor (69' Mioč), Marina (90'+2' Manaj) - Crnac (85' Žuljević), Mudražija (69' Kocijan), Hoxha - Mihalić (46' Krstanović)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video