Vijesti / Sport

PORAZ

Varaždinci pred sam kraj utakmice ostali bez boda: Zelenika obranio penal, Istra ipak slavila

Varaždinci pred sam kraj utakmice ostali bez boda: Zelenika obranio penal, Istra ipak slavila
Srecko Niketic/Pixsell

Tešku su utakmicu izabranici Marija Kovačevića završili porazom pred sam kraj susreta.

Nogometaši Varaždina se iz Pule vraćaju praznih ruku. Nakon uzbudljive utakmice je na domaćem terenu slavila Istra 1961 rezultatom 2:1 (1:0) golom pred sam kraj utakmice. Za gostujuću je momčad zabio Brodić.

Varaždin i Istra u borbi za četvrto mjesto na Aldo Drosini istra 1961 - varaždin

Utakmica nije ni krenula kako treba, a sudac Fran Jović već je opravdano pokazao na bijelu točku. Naime, nakon kornera Istre je Jorgo Pellumbi umjesto lopte pogodio protivničkog igrača i tako na dobar test postavio Olivera Zeleniku. Odgovornost je preuzeo Ante Erceg, nakon dugog zaleta pucao u donju desnu golmanovu stranu, ali odlično se ispružio Zelenika i obranio mu udarac.

Nakon toga su dominirali domaćini, ali nisu ozbiljnije ugrozili gostujućeg golmana. Lovro Majkić samo je trebao reagirati nakon jednog pokušaja Puclina sa 16 metara iskosa, ali bio je to lak plijen za domaćeg golmana. 

A kad su svi mislili da se mreže neće tresti do odmora s obzirom na prikazano, kapetan Puljana odlično je donio veselje 'Demonima'. Nakon kornera i odbijanca dočekao je svijeću i manirom vrsnog strijelca opalio iz voleja s osam metara od gola i matirao nemoćnog Zeleniku.

Znao je Mario Kovačević da mora nešto promijeniti u nastavku, a to je i napravio. Iako su domaći bolje krenuli u nastavku, gosti su prvi zatresli mrežu i to preko Frana Brodića u 58. minuti nakon što mu je asistirao Pilj glavom, a napadač Varaždina na petercu pospremio loptu u mrežu.

Krenuo je Varaždin u nastavku i po drugi gol, ali na kraju nisu uspjeli kapitalizirati bolju igru, već je Oliver Zelenika po drugi put morao po loptu u mrežu. Imali su Varaždinci bod na Aldo Drosini, ali onda se dogodio Marešić.

U 89. minuti Petrusenko je prebacio loptu na drugu stativu gdje ju je dočekao Marešić i pospremio u mrežu za veliko slavlje domaćina. VAR je provjeravao situaciju, nadali su se gosti, ali nada je splasnula kad je Fran Jović pokazao na centar.

Pokušali su uhvatiti barem bod do kraja utakmice Kovini puleni, ali nisu uspjeli.

NK Istra 1961 - NK Varaždin 2:1 (1:0)
42' Galilea (1:0), 58' Brodić (1:1), 89' Marešić (2:1)
Suci: Fran Jović (Zagreb) - Hrvoje Radić (Zagreb), Luka Pušić (Zagreb); VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Anto Marić (Zagreb)
Žuti kartoni: Istra 1961 - Caseres (23'), Erceg (63'), Mahmoud (72')
                      Varaždin - Teklić (25')
Crveni karton: /

NK Istra 1961 (4-3-3)

Majkić - Hujber, Galilea, Perković, Kadušić - Mlinar (66' Mahmoud), Petrusenko, Caseres (80' Duvnjak) - Lisica (75' Boultam), Erceg (75' Bakrar), Vuk (80' Marešić)

Trener: Gonzalo Garcia

NK Varaždin (4-3-3)

Zelenika - Kolarić, Jelenić, Pellumbi, Urata - Pilj (46' Banovec), Puclin, Elezi (90'+3' Herrera) - Teklić, Brodić, Šego (90' Herrera)

Trener: Mario Kovačević

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video