Vijesti / Sport

HNL

VIDEO Varaždin u posljednjim minutama ostao bez boda, obrana loše ocijenjena

VIDEO Varaždin u posljednjim minutama ostao bez boda, obrana loše ocijenjena
Srecko Niketic/Pixsell

Varaždinci su porazom Istri prepustili četvrto mjesto na tablici, a sada slijedi niz teških utakmica - Hajduk, Dinamo i Osijek. SofaScore je dao svoje ocjene.

Varaždin i Istra u petak su na Aldo Drosini odigrali utakmicu 20. kola HNL-a, a domaćini su pobijedili 2:1 (1:0).

Varaždin i Istra u borbi za četvrto mjesto na Aldo Drosini istra 1961 - varaždin

Već u uvodnim minutama Istra dobiva penal, ali Oliver Zelenika sjajno brani udarac Anti Ercegu. Do kraja poluvremena Istra preko kapetana Einara Galilee ipak stiže do prednosti nakon kornera i sjajnog voleja. 

Varaždinci su se probudili u prvih dvadesetak minuta drugog dijela te nakon polukontre izjednačavaju preko Frana Brodića u 57. minuti. Slijedi još desetak dobrih minuta za Varaždince koji su mogli posve preokrenuti rezultat. Ipak, momčad Marija Kovačevića ne uspijeva sačuvati ni bod jer opet nakon kornera u 89. minuti Dario Marešić glavom zabija za konačnih 2:1. 

Gledatelji su mogli uživati u čvrstoj utakmici, pravom derbiju sredine tablice, ali i bitku za moguće vrlo bitno 4. mjesto koje bi moglo voditi u Europu (ovisno o pobjedniku Kupa). 

SofaScore je kod Varaždinaca najbolje ocijenio ofenzivniji dio momčad - Agon Elezi dobio je ocjenu 7.7, Fran Brodić 7.5, Tonio Teklić 7.4, Michele Šego 7.3, a iznad sedam nalazi se još vratar Zelenika (7.1). 

Najlošiju ocjenu prema SofaScoreu dobio je desni bek i kapetan Matija Kolarić (6.0), ali i cijela obrana nije briljirala - Itsuki Urata dobio je 6.4, Jorgo Pellumbi 6.3, a Luka Jelenić 6.8. Varaždinci su imali više udaraca (17 prema 7 Istre) te su kreirali i više velikih šansi koje nisu iskoristili (3). 

Varaždin je sada peti na tablici HNL-a, s 27 bodova, koliko ima Istra (ali s boljom gol razlikom) te Slaven Belupo (s utakmicom manje, danas igraju protiv Dinama). Varaždinski prvoligaš sljedeći vikend, u subotu, igra na domaćem terenu protiv Hajduka, za dva tjedna ide na Maksimir na noge Dinamu, a za kraj susreta u veljači gostuje u Gradskom vrtu kod Osijeka. 

Video sažetak pogledajte ovdje

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video