Vijesti / Sport

miting u tallinnu

Čudesna Jana Koščak srušila tri rekorda, sjajna treća u petoboju

Čudesna Jana Koščak srušila tri rekorda, sjajna treća u petoboju
Hrvatski atletski savez

Jana je sudjelovala na jakom mitingu u Tallinnu, a prvi seniorski nastup u višeboju itekako će ostati u sjećanju 16-godišnjoj varaždinskoj atletičarki.

U svom prvom seniorskom nastupu u višeboju talentirana 16-godišnja hrvatska atletičarka Jana Koščak završila je na sjajnom trećem mjestu na jakom mitingu u Tallinnu. Varaždinska tinejdžerica je u Lasnamäe Areni u glavnom estonskom gradu skupila 4432 boda i srušila hrvatski seniorski rekord koji je od 2014. godine držala Lucija Cvitanović (3854), pišu Sportske novosti

No, to nije sve jer briljantna Jana je na putu do ovog rezultata srušila još jedan seniorski hrvatski rekord i jedan mlađejuniorski (U-18)! U skoku u dalj je sa 6,34 metra (956 bodova) nadmašila seniorski dvoranski rekord koji su zajednički držale Silvija Mrakovčić Mirjana Gagić (6,28 m).

Na 60 m prepone je, pak, istrčala fantastičnih 6.21 (1082 boda) i time za četiri stotinke popravila hrvatski U-18 rekord koji je posljednje dvije godine bio u vlasništvu njezine sestre Klare. Zanimljivo je da je prije dva tjedna Jana srušila i mlađejuniorski rekord na nižim preponama (0,762 m) i to sa slabijim rezultatom od ovog (8.26).

U skoku u vis je s 1,82 m (1003 boda) imala najbolji rezultat među višebojkama u Tallinnu, premda se tu možda nadala i kojem bodu više jer je ove zime preskočila 1,90 m.

Nakon prepona i visa stigla je i najslabija Janina disciplina, bacanje kugle, u kojem je s 11,40 m (621 bod) završila na 15. mjestu. Poslije odličnog nastupa u dalju u kojem je ukupno bila druga, za kraj je ostala utrka na 800 metara u kojoj je završila na 11. mjestu s 2:23.97 (770 bodova) što joj je najbolji dvoranski rezultat karijere.

Na kraju priče Jana može biti i više nego zadovoljna senzacionalnim nastupom u Tallinnu jer su ispred nje završile samo aktualna svjetska doprvakinja u petoboju, Poljakinja Adriana Sulek (4702), te Finkinja Saga Vanninen, svjetska juniorska prvakinja u sedmoboju (4541). Nastupilo je ukupno 27 djevojaka, a iza naše atletičarke ostala je, primjerice, i Čehinja Dorota Skrivanova koja je lani bila peta na seniorskom SP-u, pišu Sportske

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video