Vijesti / Sport

'IZVADILI' SE

POBJEDA Velika tri boda na Gradskom vrtu: Povratnik Drožđek srušio Osječane!

POBJEDA Velika tri boda na Gradskom vrtu: Povratnik Drožđek srušio Osječane!
Davor Javorovic/Pixsell

Nakon tri poraza u nizu, prvi put su nogometaši Varaždina srušili Osijek u gostima i prekinuli negativni niz.

Težak susret, ali i onaj u kojem su nogometaši Varaždina pokazali karakter i na Gradskom vrtu slavili 0:1 (0:1) u teškoj utakmici protiv Osijeka. Na teškom terenu i po hladnom vremenu su trupe Marija Kovačevića slavile golom Domagoja Drožđeka u 28. minuti.

Obje su momčadi stigle na ovu utakmicu u lošem nizu, a oni koji su se 'izvadili' bili su gosti. Prvu priliku imao je Pilj u 13. minuti, ali njegov je udarac otišao pokraj desne stative. Pet minuta kasnije je centaršut Šege umalo završio u golu, ali dobro je reagirao domaći golman. Domaći su se pojavili u 21. minuti kad je lopta Barrija išla na Topčagića, ali na ovom susretu kapetan Varaždina Oliver Zelenika istrčao je s gola i pokupio loptu.

A u 28. minuti šok za domaće navijače na Gradskom vrtu. Šego je ubacio s desne strane, a povratnik u varaždinske redove Domagoj Drožđek utrčao je u kazneni prostor i s osam metara zatresao mrežu domaćeg gola. Bio je to šok za Osijek, a nisu uspjeli zaprijetiti gostujućem golu domaći nogometaši do odmora.

Pokušali su domaći nogometaši krenuti u napad u nastavku, ali nisu to uspjeli. Doduše, pucali jesu, ali nije to bilo opasno za Zeleniku. Prvu pravu priliku u nastavku imao je Varaždin kad je Pilj proigrao Brodića, a napadač Varaždina pucao je malo pokraj suprotne stative. 

Uslijedile su zamjene, pokušaj oživljavanja igre, Osječani su nizali poluprilike, ali bili su to samo šutevi izvana ili oni okoji su završili u bloku. Pet minuta prije kraja susreta Živković je zaprijetio glavom, ali njegov je udarac odsjeo točno u rukama gostujućeg golmana. Do kraja utakmice pokušali su s ubačajima, ali rezultat se nije mijenjao.

NK Osijek - NK Varaždin 0:1 (0:1)
28' Drožđek (0:1)
Suci: Fran Jović (Zagreb) - Hrvoje Radić (Split), Luka Pušić (Zagreb); VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Goran Perica (Šibenik)
Žuti kartoni: Osijek - Leovac (61')
                    Varaždin - Urata (7')
Crveni kartoni: /

NK Osijek (4-3-3)

Malenica - Gržan (60' Jurčević), Cheberko, Barišić, Leovac - Nejašmić, Barri (80' Janjić), Jugović - Topčagić (58' Živković), Špoljarić, Lovrić (80' Omerović)

Trener: Rene Poms

NK Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika - Stanić, Jelenić, Ba, Urata (74' Pëllumbi) - Puclin, Pilj (70' Postonjski) - Drožđek (69' Herrera), Teklić, Šego - Brodić

Trener: Mario Kovačević
                    

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video