Vijesti / Sport

POBJEDA

Fran Brodić s dva gola srušio Goricu, Varaždin i dalje drži 'europski korak'!

Fran Brodić s dva gola srušio Goricu, Varaždin i dalje drži 'europski korak'!
Foto agencija Sjever

Nakon uspavanih 45 minuta, odlični su u nastavku bili domaći nogometaši i na krilima napadača kod kuće ostavili sva tri boda.

Sretni su trenuci stigli na stadion Varteksa, a nogometaši Varaždina su s dva gola odličnog Frana Brodića pobijedili posljednjeplasiranu Goricu (2:1) i matematički osigurali ostanak u ligi što je i bio prvotni cilj na početku sezone, a sad mogu razmišljati i o borbi za Europu.

Varaždin - Gorica 2:1 Varaždin - Gorica

Tvrdo poluvrijeme s malo prilika odigrali su nogometaši na stadionu Varteksa u prvih 45. minuta. Prva i jedina ozbiljnija prijetnja domaće momčadi stigla je u u 23. minuti kad je Drožđek nakon kornera snažno opalio iz voleja s ruba šesnaesterca, a donedavni golman Varaždina Božidar Radošević sad je spasio Goricu od zaostatka.

Nije bilo previše prilika u prvom dijelu, gosti su prekršajima zaustavljali igru, a u 38. minuti morao je reagirati Oliver Zelenika nakon dobrog dalekometnog pokušaja Julardžije. Do poluvremena je samo Jozo Stanić dobio neugodan udarac u glavu, ali opasnosti po gol obje momčadi nije bilo.

Iznenadio je Mario Kovačević uvođenjem mladog Leona Belcara u prvu momčad, a osvajač Hrvatskog kupa s juniorima Varaždina i nije se najbolje snašao u prvom dijelu. Mnogo su bolje u nastavak krenuli domaći i poveli već u 53. minuti nakon krasne akcije.

Prvo je Drožđek uposlio Šegu na desnoj strani koji je krasno pronašao Brodića, a napadač Varaždina odlično prebacio Radoševića za vodstvo u 53. minuti.

Mijenjali su tada na treneri obje momčadi, a prvu veliku priliku imali su gosti u 68. minuti kad je Ndockyt na desnoj strani prošao Pëllumbija i pokušao gurnuti loptu ispod Zelenike, ali nije uspio. 

No, uspjeli su gosti izjednačiti u 74. minuti preko Josipa Mitrovića. Nakon što je Zelenika odlično reagirao na nekoliko ubačaja s lijeve strane, opet je po toj istoj strani prošao Fućak i gađao u šesnaesterac gdje je iskusni Matavž glavom pronašao Vojtka koji je uposlio Mitrovića, a on nije imao težak posao i poravnao je rezultat. 

No, uspjeli su se domaći vratiti u 88. minuti utakmice kad se opet u strijelce upisao Fran Brodić nakon što je pretrčao gostujuću obranu i opet matirao Radoševića za veliku pobjedu domaće momčadi.

Varaždin tako s 26 utakmica ima 36 bodova, isto kao i trećeplasirani Osijek s utakmicom manje, dok Istra i Rijeka iza Varaždina imaju 34 boda i utakmicu manje u borbi za europske pozicije. 

NK Varaždin - HNK Gorica 2:1 (0:0)
53' Brodić (1:0), 74' Mitrović (1:1), 87' Brodić (2:1)
Gledatelja: 1585
Suci: Jakov Titlić (Hrvace) - Hrvoje Radić (Split), Vice Vidović (Split); VAR: Patrik Kolarić (Čakovec), AVAR: Ivan Starčević (Brezovac)
Žuti kartoni: Varaždin - 
                       Gorica - Krizmanić (49')
Crveni karton:

NK Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika (c) - Stanić, Stolnik, Jelenić, Pëllumbi (78' Urata) - Belcar (78' Mitrovski), Elezi - Šego, Teklić (69' Pilj), Drožđek (69' Banovec) - Brodić (88' Škaričić)

HNK Gorica (4-4-1-1)

Radošević - Tomečak, Raspopović, Krizmanić, Štiglec (64' Vojtko) - Majstorović (64' Matavž), Pršir, Mrzljak (64' Ndockyt), Mitrović - Julardžija (54' Suk) - Fućak

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video