Vijesti / Sport

lokalni derbi

Varteks protiv Podravine traži po prvu proljetnu pobjedu: 'Prelako dobivamo golove'

Varteks protiv Podravine traži po prvu proljetnu pobjedu: 'Prelako dobivamo golove'
NK Varteks

Lokalni derbi u kojem Bumbari idu po sva tri boda, a Podravina traži izlaz iz opasne zone.

Podravina dolazi 'na noge' Varteksu vjerojatno u najgorem mogućem trenutku. Nakon dva kola Varteksa ima tek bod, iako je plan bio imati minimum tri, s nadom da se može ugroziti i vodeći Polet, što bi Bumbare s treće pozicije primaknulo vodećem dvojcu na tablici.

Ipak, želje su jedno, a realnost tek jedan bod. Šansi u obje utakmice nije nedostajalo, ali nedostajalo je spretnosti i sreće da se prigode pretvore u pogotke. Tako je bilo i u derbiju kod Poleta.

- Cijelo poluvrijeme smo igrali odlično. Stvorili nekoliko šansi, čak i više od njih. Sve zajedno s igrom možemo biti zadovoljni, ali kao što je očito, imamo problema s realizacijom. I malo prelako dobivamo golove, tako je bilo i protiv Virja – istaknuo je trener Nikola Goričanec.

Zato su ovaj tjedan posebno radili na realizaciji, kako bi bili spremni za lokalni derbi s Podravinom, u kojem zapravo nemaju pravo na pogrešku.

- Drugome ne težimo, osim pobjedi, jer nakon dva rezultata koji nama nisu išla u korist, moramo osvojiti sva tri boda. Oni su ostali bez Golubara, orijentirali su se na mlade igrače, tu su iskusniji Sambolec i Kudumija, ostatak ekipe su uglavnom mladi igrači. Ovo nam je jako bitno da dobijemo neku normalu, da uđemo u normalan ritam – ističe trener Goričanec.

S obzirom na mladost, Podravina može biti itekako opasna, a potvrdilo se to i u prvom proljetnom kolu, kada su pobijedili u Virovitici. Nalaze se na pretposljednjem mjestu tablice, stoga traže bodove za izlazak iz opasne zone, a u prošlom kolu su poraženi na domaćem terenu od Papuka.

Što se pak tiče Varteksa, izvan stroja je Lukačić, koji je napustio igru u Svetom Martinu na Muri. Umjesto njega će morati uskočiti netko u obrani, a možda će to biti prigoda i za nekoga iz mlađe garde. Radi kartona nema Horačeka, ali vraća se Saša Stojko

Utakmica protiv Podravina igra se u subotu u 15 sati na Slobodi, a iz kluba pozivaju sve navijače i simpatizere da se odazovu u što većem broju u lovu na prvu proljetnu pobjedu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video