Vijesti / Sport

karate

Enes Garibović osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu!

Enes Garibović osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu!
Hrvatski karate savez

Bravo!

Enesa Garibovića točno dvadeset sekundi dijelilo je do zlata na EP u karateu u španjolskom gradu Guadalajari. U tom je trenutku naime imao 1-1, rezultat koji bi mu to omogućio zbog "senshua" odnosno prednosti prvog osvojenog boda, objavio je HRT.

Ipak, talijanski predstavnik Michele Martina iskoristio je dvije situacije za poen u završnici i na kraju slavio s 3-1. 

- Naravno da ostaje žal za finalom i tim zlatom. Ne samo zbog zlata, već zato što nisam odradio posao kako to inače radim. Kad se slegnu dojmovi, bit ću itekako zadovoljan. Biti drugi u Europi i kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima je znak dobrog rada. Hvala svima na navijanju i velikoj podršci. Sutra imamo novi izazov i borba za ekipnu broncu protiv Crne Gore. Moram ovo finale staviti sa strane i fokusirati se na sutrašnjim meč,rekao je u tom trenutku, neposredno nakon finala, neutješni Enes Garibović, koji je nakon bronce na EP u Poreču u kategoriji -75 kg, sada u poluteškoj u Gaziantepu i Guadalajari osvajač dvostrukog uzastopnog srebra. 

Enes je i član zlatne muške ekipe iz Poreča, a upravo se hrvatska vrsta sutra u Španjolskoj bori za ekipnu broncu protiv Crne Gore. 

- Dobro sam krenuo, ali kao da me je bilo strah u nekim trenucima pobijediti. Protivniku čestitam na pobjedi i vidimo se sljedeći put. Dvadeset sekundi prije kraja sam izgubio meč, treba ostati fokusiran do kraja meča, a meni je to nedostajalo. Bila je velika tuga, ali ovo je veliki rezultat i velika stvar. Znamo kolika je Europa i biti drugi na najjačem kontinentu je velika stvar. 

Na putu do finala kategorije -84 kg u Guadalajari, Garibović je bio slobodan, a u nastavku svladao Engleza Joea Kellawaya 2-0,  Gruzijca Luke Vasadzea 1-0, Austrijanca Luce Rettenbachera 4-0 i na "senshu" u polufinalu pobijedio Nizozemca Briana Timmermansa, nakon što je borba završila rezultatom 2-2. 

Najnovije

Reci što misliš!