Vijesti / Sport

NOGOMET

Visoka pobjeda Varteksa nad Podravinom, gosti primili šest pogodaka

Visoka pobjeda Varteksa nad Podravinom, gosti primili šest pogodaka
NK Varteks

Dobar dan za Varteks...

Nogometašima Varteksa se konačno sve otvorilo, u utakmici u kojoj je pobjeda bila jedina moguća opcija, nakon što su u prva dva susreta osvojili tek jedan bod. Bumbari su od početka 'jurnuli' prema golu Podravine, i taj pritisak nije stajao praktički do kraja.

A ponovno je krenulo kao i u protekle dvije utakmice, promašenom šansom Glavice, ali srećom, već u 10. minuti Romario Matova udarcem s ruba kaznenog prostora donosi Varteksu prednost. Nije to bio pretjerano snažan udarac, ali lopta je skliznula iz ruku vratara Kovačića i završila u mreži.

Najljepši trenutak utakmice uslijedio je nedugo potom, kada Mikičić puca s 25 metara i lopta završava u gornjem lijevom kutu vrata Podravine, u rašljama. U prvom poluvremenu igrala je praktički samo jedna ekipa, Podravina je tek stidljivo prelazila centar, a kada su i krenuli, vezni red i obrana Bumbara uspješno je oduzimala lopte i prelazila u kontranapade.

A nakon još jedna promašene šanse Stojka u 34. minuti, stiže i treći pogodak u prvom dijelu. S desne strane u kazneni prostor ubacuje Stojko, obrana Podravine ne reagira dobro pa Jakupak prima neometan i pogađa za 3:0.

Odmah na početku nastavka Varteks je i povisio prednost preko Dolovskog, na 4:0. Utakmica je već i ranije bila riješena, što je omogućilo treneru Varteksa da napravi svih pet izmjena.

Izostanak rezultatskog pritiska omogućio je i još golova do kraja utakmice. Svoj prvijenac u povratku u redove Varteksa upisao je i Dejan Glavica, a potom je Jura Kos povisio na 6:0, odličnim udarcem glavom. 

- Što reći nakon ovakve utakmice, čestitam Varteksu na zasluženoj pobjedi, nadigrali su nas u svim elementima igre. Bez dileme su danas bili bolji, a mi nismo bili na pravoj razini - istaknuo je Matija Kristić, trener Podravine.

Čak šest puta svirao je tako kan-kan na stadionu Slobode, gdje Varteks gostuje kao domaćin, čime su naplatili sve promašaje u prva dva kola. Vrijedi istaknuti da je svih šest pogodaka djelo različitih igrača, što je sigurno dobro za samopouzdanje, a gol utakmice nesumnjivo je pogodak Mikičića iz 16. minute.

- Najvažnije da smo danas pobijedili, konačno nam se sve otvorilo, nakon dvije solidne utakmice u kojima nismo imali sreće. Konačno pobjeda, sretni smo i idemo dalje u proljeće - kazao je Dorian Mikičić.

Varteks – Podravina 6:0 (3:0)

Strijelci: 1:0 Matova (10), 2:0 Mikičić (16), 3:0 Jakupak (37), 4:0 Dolovski (49), 5:0 Glavica (69), 6:0 Kos (73).

Varteks – Banfić, Kos, Vlah (od 75. Anđelković), Matova, Stojko, Dolovski, Kukec, Mikićić (od 58. Vajagić (od 74. Pukšec)), Jakupak, Premužić (od 58. Benković), Glavica (od 75. Ivančić). Trener: Nikola Goričanec.

Podravina – Kovačić, Dumbović (od 63. Stančin), Seldar (od 25. Frančić), Kudumija, Zadravec, Sambolec, Štefanec (od 78. Ružić), Sabol (od 63. Vidović), Banec, Šmrček, Tropšek (od 78. Greguri). Trener: Matija Kristić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video