Vijesti / Sport

NOVI BOD

Puclin zabio za bod kod Lokomotive, a čudesni Zelenika ga sačuvao bravurama na golu

Puclin zabio za bod kod Lokomotive, a čudesni Zelenika ga sačuvao bravurama na golu
Igor Soban/PIXSELL

Nakon 90 minuta borbe na Kranjčevićevoj, svaka je momčad uzela po bod.

Osijek je uzeo bod kod Rijeke (1-1), a Varaždin je istim rezultatom uzeo bod kod Lokomotive (1-1) pa je momčad Marija Kovačevića ostala na četvrtom mjestu s 37 bodova, bodom manje od momčadi Borimira Perkovića (38). David Puclin se odlično snašao u šesnaestercu i zabio za 1-1 (1-0) u 51. minuti, a valja istaknuti i vrhunsku partiju kapetana na golu, Olivera Zelenike.

Utakmica je bila tek u početnoj fazi, a već je Zelenika morao po loptu u mrežu. Po desnoj je strani odlično prošao Kačavenda pa poslao još bolji ubačaj koji nije mogla zaustaviti varaždinska obrana, a vrhunski se na drugoj strani snašao Goričan i matirao nemoćnog golmana gostiju. 

Nisu dobro otvorili nogometaši Varaždina, mogli su imati dva gola zaostatka već u desetoj minuti, ali srećom ubačaj Goričana nije došao do Aliyua, već ga je izbila obrana. Tri minute kasnije imao je '1 na 1' situaciju sa Zelenikom Stojković, ali domaći nogometaš pogodio je stativu. 

Još su nekoliko puta u prvom dijelu testirali Zeleniku, a prvi su put gosti zaprijetili u 36. minuti kad je Drožđek pucao s ruba šesnaesterca, ali siguran je bio Čavlina. Već u idućem napadu zaprijetili su domaći preko Kačavende, ali još je jednom sjajno reagirao Zelenika.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, ali zato su izabranici Marija Kovačevića zabili nakon šest minuta nastavka. Nakon ubačaja je Brodić glavom spustio loptu u gužvu oko penala gdje se odlično snašao Puclin i spremio loptu u mrežu. A u tim trenucima nije razmišljao Urata koji je morao promijeniti dres, već ga je skinuo na terenu zbog čega je dobio žuti karton.

Rasplamsalo je to igru, a u 67. minuti domaći nogometaši su zatresli prečku. Bivši igrač Varaždina Ivan Miličević odlično je ubacio s lijeve strane, a par sekundi nakon ulaska u igru s klupe, Tuci je glavom pucao u okvir gola. Opet je Tuci imao veliku šansu u 76. minuti - opet Miličević ubačaj, samo je ovaj put Zelenika izašao kao pobjednik.

A kapetanski je Oliver odradio i u 80. minuti kad je Stojković bio u '1 na 1' situaciji, ali odlično mu je kut zatvorio gostujući golman i otklonio opasnost pred golom. Još je jednom na visini zadatka bio Zelenika i u 86. minuti kad se odlično snašao Kulenović na petercu, ali njegov je udarac ukrotio gostujući golman. Imao je i pred sam kraj susreta dobar pokušaj Mitrovski, ali otišlo je to pokraj gola.

NK Lokomotiva - NK Varaždin 1:1 (1:0)
5' Goričan (1:0), 51' Puclin (1:1)
Suci: Patrik Kolarić (Čakovec) - Sanja Rođak Karšić (Podravske Sesvete), Ivan Starčević (Bjelovar); VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci)
Žuti kartoni: Lokomotiva - Miličević (90')
              Varaždin - Urata (51'), Zelenika (88')
Crveni karton: /

NK Lokomotiva (4-2-3-1)

Čavlina - Milićević, Kalaica, Mersinaj, Cipetić - Krivak (67' Pivarić), Marić - Aliyu (67' Tuci), Stojković, Goričan - Kačavenda

Trener: Silvijo Čabraja

NK Varaždin (4-3-2-1) 

Zelenika - Pellumbi, Ba (od 46' Urata), Jelenić, J. Stanić - Elezi, Teklić (72' Mitrovski), Puclin (72' Pilj) - Drožđek (72' Banovec), Šego - Brodić (86' Stolnik)

Trener: Mario Kovačević

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video